Æblekompot med vanilje

4

Der er stadig masser af flotte æbler på alle æbletræerne rundt omkring. Jeg har forsøgt at udnytte nogle af de utallige æbler, der hænger på mine forældres æbletræ. Det har virkeligt været et godt frugt år i år – og det er bare så herligt! Udover æblekager, æblesirup, æblemarmelade og store mængder friskpresset æblesaft, så har jeg også lavet denne skønne, vaniljeprikket æblekompot. Og jeg tror, at det er min favorit! Den er både sød, syrlig, lyserød og så fin med alle de sorte vaniljeprikker. Jeg spiser den om morgenen på min hjemmelavede yoghurt (find opskrift her) eller havregrød. Men den smager også fantastisk på pandekager, en ostemad eller bare med kold mælk. Lav gerne en stor portion, mens de dejlige danske æbler er her.

To store glas
Det skal du bruge:

 • 10 æbler – jeg brugte Discovery æbler, men en anden sød, æblesort kan også bruges.
 • 150-200g rørsukker
 • 1 stang vanilje
 • 1 spsk. citronsaft


Sådan laver du æblekompot med vanilje:

Skyl æblerne og skær dem en mindre stykker. Kom dem i en gryde. Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og pres det sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad. Kom sukker, vaniljesukker og citronsaft op i gryden og lad det hele simre indtil det er kogt ud, men stadig har stykker af æbler. Mit tog ca. 20-30 minutter. Skyl et glas med kogende vand og atamon. Kom din æblekompot i glasset og stil på køl.

aeblekompot_1

aeblekompot_fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Anne-Sofie Sandberg

  Det er virkelig en god opskrift, Cathrine! Jeg tilsatte en anelse vand og så blendede jeg det hele til slut, så det blev en rigtig fin mos. Den smager himmelsk og jeg glæder mig til, at få den ovenpå min skyr i morgen tidlig 🙂

  1. Hej Laurine.
   Tak for din kommentar.
   Både sukkeret og citronsaften konserverer din æblekompot. Så før åbning holder den sig længe. Når du har åbnet den, så tænker jeg, at den kan holde ca. 3 uger. Min egen har i hvert fald holdt sig god og lækker længe.
   Men du kan se det, når den ikke duer længere. Du kan også tilsætte lidt atamon for at forlænge holdbarheden :).

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder
9. februar 2018
Semlor – hjemmebagte svenske fastelavnsboller med luksusfyld
31. januar 2018
Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017

FACEBOOK