Baba Ghanoush – nem aubergine-dip

0

Baba Ghanoush er en dip, der er lavet på bagte auberginer. Den har en dejlig fyldig smag, og så passer den perfekt på en lækkert tapasbord, i wraps, tortillas, pitabrød eller som dyppelse til grøntsagsstave. Vi bruger den til alt muligt forskelligt her hjemme. Det er Ellinors absolut favorit, og jeg forstår hende godt. En nem og cremet dip, der ikke kræver det store arbejde at lave.

Det skal du bruge:

  • 2 auberginer
  • 1 spsk. tahin
  • ½-1 fed hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • Chiliflager

Sådan laver du Baba Ghanoush:
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Skyl auberginerne og prik dem over det hele med en gaffel. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 30 minutter til de bliver bløde og skinnet rynker. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Nu kan auberginerne nemt pilles. Pil skindet af og kom auberginekødet i en blender eller foodprocesser. Kom de resterende ingredienser i og smag den til. Opbevar på køl.

Baba_Ghanoush_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder
9. februar 2018
Semlor – hjemmebagte svenske fastelavnsboller med luksusfyld
31. januar 2018
Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017

FACEBOOK