Bagt blomkål

6

Blomkål kan tilberedes på en masse forskellige måder, og alt afhængig af hvordan det gøres, smager blomkålen forskelligt. Jeg er selv vild med blomkål. Dog foretrækker jeg det enten råt eller let tilberedt, hvor blomkålen stadig for lov til at bibeholde noget af den sprødhed, som en frisk blomkål har. Flere gange i løbet af sommeren har jeg derfor bagt min blomkål. Det giver en lækker karamelliseret smag på blomkålens overflade, og så passer det perfekt til både at spise som det er eller komme det i salater, når det er afkølet. Bagt blomkål er en nem og lækker måde at få spist noget af de 600g frugter og grøntsager, som der anbefales.

Det skal du bruge:

  • 1 blomkål
  • 1 spsk. smør
  • Salt og peber

 

Sådan bager du en blomkål:
Fjern bladene fra blomkålen. Skyl blomkålen og dyp det tørt. Smør smørret på blomkålens overflade og drys det med salt og peber. Bag blomkålen i ovnen på 200grader i ca. 45 minutter til det har en gylden overflade. Spis det bagte blomkål varm eller kom det i salater, når det er afkølet.

Blomkael-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017
Grydebrød – surdejsbrød bagt i gryde
2. september 2017

FACEBOOK