Bagt havregrød med hindbær og sprød topping

4

Morgenmaden er et vigtigt måltid i vores hverdag, og bagt havregrød er en ny genganger på morgenbordet. Bagt havregrød med hindbær er den perfekte morgenmad til både hverdagsmorgenmaden og på morgenmad- eller brunchbordet i weekenden. Bagt havregrød minder i konsistensen mest om kage – og det kan jeg godt lide! Smagen er frisk og dejlig. Kombinationen af hindbær og mandelsmør sammen med den sprøde top er virkelig lækker.

Jeg laver gerne den bagte havregrød i weekenden, for så har vi nem og lækker morgenmad til de første dage i ugen. Bagt havregrød er god og sund morgenmad til børn og voksne. Jeg hapser nødde-toppen fra Ellinors portion bagt havregrød, og så spiser hun glædeligt grøden og hindbærrene. Bagt havregrød kan også bruges som et lækkert og børnevenligt eftermiddagsmåltid eller som en sundere dessert.

Det skal du bruge:

  • 200 g hindbær (jeg brugte frosne)
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 120 g havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. mandelsmør (jeg bruger den her mandelsmør)
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 3 dl mælk

Sprød top:

  • 50 g solsikkekerner
  • 20 g pistacienødder
  • 40 g mandler
  • 25 g smør eller kokosolie
  • 1-2 spsk. honning

Sådan laver du bagt havregrød med hindbær og sprød top:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom hindbær og vaniljepulver i bunden af et fad og vend det sammen. Kom havregryn, bagepulver, salt og mandelsmør i en skål. Rør det sammen og kom det over hindbærrene. Pisk æg og mælk sammen og hæld det over havregrynene. I en anden skål blandes ingredienserne til toppingen. Drys det over havregrynene og bag det i ovnen i ca. 20-30 minutter til toppen er sprød og gylden, og havregrøden har sat sig. Nyd den bagte havregrød lun eller afkølet med yoghurt og friske bær. Grøden kan holde sig i køleskabet i 3-4 dage.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Bagt_havregroed_5Bagt_havregroed_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017
Bløde speltboller med frø og kerner
10. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK