Bagt knoldselleri

0

Jeg ville ønske, at jeg elskede rodfrugter. Sagen er en lidt anden. Misforstå mig ikke – jeg kan godt lide rodfrugter, men hvis jeg selv skal vælge min aftensmad, så står rodfrugter som f.eks. knoldselleri, rødbeder, persillerod og pastinak ikke øverst på min liste. Derfor er jeg nødt til at tænke lidt ud af boksen, hvis jeg skal nyde de super sunde rodfrugter. Der er nemlig mange fordele med dem. Da jeg går meget op i økologi, så er rodfrugter rigtig gode – de dyrkes i Danmark, er i sæson længe og så er de billige. Samtidig med at de indeholder en masse fibre, vitaminer og mineraler. Så der er ingen vej udenom. Jeg skal blive bedre til at nyde rodfrugter. Derfor har jeg forsøgt mig med langtidsbagt knoldselleri. Jeg lavede efterfølgende det møre knoldsellerikød til en puré, og det var virkelig lækkert. Her blev det serveret med en god bøf, karamelliserede løg og en grov salat. Et rigtigt skønt aftensmåltid, der dog desværre var knapt så fotogent.

Det skal du bruge:

  • 2 knoldselleri
  • 1 dl. mælk (eller fløde)
  • 1-2 spsk. smør
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber

 

Sådan laver du bagt knoldselleri:
Skær rødderne/bunden af dine knoldselleri. Skrub dem godt så de bliver rene for jord. Skrællen skal ikke skæres af! Sæt knoldsellerierne i et fad med bunden nedad og kom dem i ovnen på 150grader i ca. 3 timer. Efter 3 timer er kødet i knoldsellerien mørt. Tag dem ud af ovnen og udhul dem og kom kødet over i en gryde. I gryden opvarmes knoldsellerikødet sammen med de resterende ingredienser. Blend det til en homogen og glat puré og smag til med salt, peber og sukker. Hvis du har rester af pureen, så er den super lækker i en grøntsagssuppe dagen efter som f.eks. den her kartoffel-blomkålssuppe.

Bagt_knoldselleri_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK