Bircher müesli eller køleskabsgrød

0

Køleskabsgrød er blevet super populært, og rigtig mange har måske allerede prøvet det af? Jeg kender oprindeligt køleskabsgrød fra Tyskland, hvor de kalder det Bircher müesli. Efter vores tur til Berlin, se guide her og her, hvor jeg spiste Bircher müesli, fik jeg lyst til at lave min egen version. Fordelen ved denne nemme køleskabsgrød er, at den indeholder masser af kostfibre, protein, vitaminer og mineraler. Altså et sundt og mættende morgenmåltid. Jeg har også forsøgt at blende min Bircher müesli med nogle frosne hindbær – det blev også rigtigt lækkert! Jeg har nydt den gode Bircher muesli med en ristet rugbrød med avokado, et blødkogt æg og glas vand med citron for et komplet morgenmåltid, der dækker alle de behov, min krop har efter nattens faste.

2 personer
Det skal du bruge:

  • 50g havregryn
  • 1 tsk. chiafrø (kan udelades eller erstattes med hørfrø)
  • 2 tsk. solsikkekerner
  • En knivspids ren vaniljepulver
  • 1,5 dl skummetmælk
  • Saften fra en halv appelsin
  • 100g skyr eller neutral yoghurt
  • 1 lille gulerod, revet
  • Mandler
  • Bær


Sådan laver du Bircher müesli:
Havregryn, chiafrø, solsikkekerner, vaniljepulver, appelsinsaft og mælk blandes sammen i en bøtte eller skål. Den dækkes til og kommes i køleskabet til morgenen efter. Om morgenen vendes den revet gulerod og skyr sammen med grøden. Grøden toppes med frisk frugter og mandler eller nødder.

birchermusli-morgenmad

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK