Bløde bamseboller

10

Bamseboller, theboller, fødselsdagsboller. Kært barn har mange navne, og de her bløde boller kan bære dem alle. De er nemlig helt perfekte. Bløde, luftige og nemme at bage. Jeg tror, at de fleste har en svaghed for bløde hvedeboller. Selvom jeg elsker boller med en sprød skorpe og som er bagt på surdej, så siger jeg aldrig nej tak til en luftig bamsebolle. Bag bollerne til børnefødselsdagen (eller din egen fødselsdag), til en hyggelig eftermiddag eller bare for at gøre weekenden lidt bedre. De absolut bedste og blødeste bamseboller.

16 stk.
Det skal du bruge:

 • 2 dl mælk (jeg brugte sødmælk)
 • 1 dl koldt vand
 • 35 g gær
 • 60 g sukker
 • 2 æg (1 i dejen + 1 til at pensle med)
 • 600 g hvedemel
 • 1 tsk. kardemomme
 • 8 g salt
 • 50 g blødt smør

Sådan bager du luftige og bløde bamseboller:
Kom vand og mælk i en skål. Kom gær og sukker i og rør rundt indtil gæren er opløst. Kom ægget i og rør det ud. Kom mel, salt og kardemomme i og ælt dejen godt. Du kan ælte den på bordet, men du kan også bruge en røremaskine. Ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter eller nemt slipper bordet – de tager 5-10 minutter. Skær smørret i mindre stykker og ælt den ind i dejen til dejen bliver blank og glat. Dæk dejen med en pose eller husholdningsfilm og læg et viskestykke oven på (ikke et viskestykke nederst, da det suger fugt fra dejen) og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter.

Del dejen i 16 stykker. Form bollerne ved at spænde dejen ind under bollen i bunden. Du kan se, hvordan du spænder og former bollen i videoen nedenfor. Kom bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir – der skal være god plads mellem bollerne. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur beklædt med husholdningsfilm og et viskestykke. Tænd ovnen på 200 grader varmluft + undervarme, hvis det er muligt. Pisk et æg sammen og pensl bollerne, når de er hævet færdig. Bag bollerne i 10 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist og nyd.

Bamseboller_8Bamseboller_5

Sådan former du Bamseboller
00:00
--
/
--

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Hannah Kay

  Hej Cathrine,
  Tak for endnu en fantastisk opskrift! Jeg nyder at følge dig og gør stor brug af dine skønne opskrifter 🙂
  Nu har jeg givet mig i kast med disse dejlige boller – som helt sikkert vil blive et lørdags-hit.
  Desværre har vores gamle ovn ikke varmluft. Kan almindelig over-under varme klare det? Og har du et bud på bagetid i så fald? 🙂
  Endnu en gang tak for dine skønne opskrifter!

  1. Hej Hannah.
   Selv tak – og tusind tak for din positive kommentar! Den er jeg rigtig glad for.

   Du kan sagtens bage bollerne ved over-under varme. Jeg vil tror, at de skal have 10-15 minutter. Men jeg vil anbefale, at du holder øje med dem. Når de er gyldne, og lyder hule, når du banker på dem under bunden, så er de færdige 🙂

   Jeg håber, at du bliver lige så vild med bollerne, som vi er her hjemme.

   God weekend!

 2. Line Noer Poulsen

  Hej Cathrine

  De skal da helt sikkert bages til dagplejen, når mindstepigen fylder 1 år lige om lidt!😊

  Ville man kunne reducere mængden af gær og så lade dem koldhæve natten over? Og ville du i så fald tage dem ud af køleskabet en halv time før eller hvordan?

  Tak for en inspirerende blog med skønne opskrifter.🙏🏼

  Mvh Line.

  1. Hej Line.

   Ja, du kan sagtens reducere gærmængden til 5-8 gram og så lade dejen koldhæve natten over.

   Så vil jeg tage dejen ud af køleskabet, forme bollerne og lade dem efterhæve i 30-45 minutter ved stuetemperatur inden, at jeg bagte dem 🙂

   Tak fordi du følger med herinde.

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017
Grydebrød – surdejsbrød bagt i gryde
2. september 2017

FACEBOOK