Bløde gulerodsbrud

9

Der er flere opskrifter, som hitter stort herinde på bloggen hver måned. Én af dem er de her grove gulerodsbrud. Dét forstår jeg godt. Hvem kan ikke altid spise et gulerodsbrud? Jeg elsker den måde, som et gulerodsbrud kan spises på. Rive det fra hinanden i mindre stykker helt uden noget pålæg. Det er hyggeligt.

Nu får I så endnu en opskrift på gulerodsbrud. Denne gang et mere luftig og let gulerodsbrud, der smager sødt og dejligt. Foretrækker du lidt mere mæthed og fibre, så vil jeg klart anbefale dig at bruge opskriften på de grove og sunde gulerodsbrud, men hvis du (ligesom jeg) elsker bløde, søde og luftige gulerodsbrud, så er den her opskrift lige noget for dig.

12-14 stk.
Det skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 250 g lunken vand
  • 100 g sigtet speltmel
  • 400 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 7 g salt
  • 35 g blødt smør
  • 1 æg
  • 70 g solsikkekerner
  • 2 store gulerødder

Sådan bager du bløde og store gulerodsbrud:
Kom vand i en skål og opløs gæren heri. Kom mel, sukker og salt i dejen og ælt den til den nemt slipper fingrene og bordet. Kom det bløde smør i dejen og ælt det ind i dejen. Dæk dejen med en pose eller husholdningsfilm og et viskestykke og lad den hvile på bordet i 45 minutter. I mens river du gulerødderne.

Når dejen har hævet laves der en fordybning i dejen. Her kommes revet gulerod, solsikkekerner og ægget i. Fold dejen ind over, og hak dejen i mange små stykker med en bagespade eller en paletkniv. Du kan se i videoen her, hvordan du laver og former gulerodsbrud. Del dejen i 12-14 stykker og kom det på en bageplade. Dæk gulerodsbrudene med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad dem efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Bag gulerodsbrudene i 10-12 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist og nyd.

Gulerodsbrud_red10Gulerodsbrud_red9

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
    1. Jeg er så glad for, at opskriften har givet dig lyst til at bage 🙂 De smager også helt fantastiske! Lad mig endelig vide, hvad du synes om dem.

      Rigtig god søndag!

  1. Louise

    Kan de evt fryses, og hvis ja, hvornår i forløbet? Ser bare lækre ud. Har købt nogle før, men så meget federe at lave dem selv, når man vil. 😄

    1. Hej Louise.

      Ja, de kan sagtens fryses. Jeg fryser dem oftest, når de er bagt og kølet af. Men hvis du gerne vil have dem endnu mere “friskbagte”, så kan du bage dem inden, at de efterhæver. Aftenen inden, at du vil bage dem, så tager du dem op fra fryseren, kommer dem op et stykke bagepapir og stiller dem til optøning i køleskabet. Så efterhæver de der. Dagen efter kan de bages efter opskriften 🙂

      God bagelyst.

  2. Jeanett

    Hejsa!
    Normalt laver jeg gulerodsbrud efter en anden opskrift, som jeg har lavet rigtig mange gange efterhånden. Her bruger jeg olivenolie eller smagsneutral olie. Kan man erstatte det med smøren i din opskrift? Og hvor meget olie tænker du der skal til? For så tror jeg da, at jeg vil prøve at lave disse. De ser fantastisk gode ud 🙂

    1. Hej Jeanett. Jeg har aldrig prøvet det, men det tænker jeg umiddelbart godt, at du kan 🙂 Jeg ville bruge 2-3 spsk.

      God bagelyst. Lad mig endelig vide, hvordan resultatet bliver.

  3. E

    Hold nu op hvor er de bare gode! Jeg gav dem dobbelt så meget hævetid begge gange, og holdt lidt igen med melet – og de blev perfekte.

    Har aldrig før bagt gulerodsbrud, men de blev så bløde, velsmagende og luftige, så det bliver en fast opskrift fremover 🙂

    1. Det er jeg så glad for at høre! Skønt, at opskriften også er et hit hos dig.

      God ide med længere hævetid og mindre gær – det vil jeg prøve næste gang 🙂

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK