Bløde og luftige chokoladeboller

0

Hvide, bløde og luftige chokoladeboller dufter og smager bare af hygge, barndom og god tid sammen. For hvem elsker ikke en blød, smørbagt bolle fyldt med masser af god, mørk chokolade? Chokoladebollerne bagte jeg til min fødselsdag, og de var et hit hos både store og små. Bollerne er nemme og lynhurtige at bage, så når efteråret rigtig har sat ind, og regnen trommer på vinduerne, så glæder jeg mig til at bage endnu en portion lyse chokoladeboller, putte mig under et tæppe i sofaen og nyde en lun chokoladebolle med smør.

12 store chokoladeboller
Det skal du bruge:

  • 2 dl mælk
  • 125g smør
  • 35g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. vand
  • 3g salt
  • 2 æg (+ 1 til pensling)
  • ½ tsk. kardemomme
  • 100g mørk chokolade
  • Ca. 600-700g hvedemel (alt afhængig af, hvor meget og hvor godt dejen æltes)

Sådan bager du bløde og luftige chokoladeboller:
Smelt smørret i en gryde. Når smørret lige netop er smeltet, så tilsættes mælken, så blandingen er fingervarmt. Gæren smuldres i en skål og vand og sukker tilsættes. Gæren røres ud heri. Smør og mælkeblandingen hældes i gærblandingen. To æg slås ud i blandingen, chokolade, kardemomme og salt kommes i, og melet tilsættes lidt efter lidt, hvor det hele tiden røres ud og æltes ind i dejen. Ælt dejen godt ved at ”løfte” den opad mod skålens sider – se hvordan du ælter en gærdej her. Når dejen er æltet godt, og den er glat og skinnende, så vendes den ud på et meldrysset bord og samles. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 45 minutter. Når dejen er hævet, så formes det til boller og sættes på en beklædt bageplade – se her hvordan du former chokoladebollerne. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft. Et æg piskes sammen med en lille smule mælk og bollerne pensles. Når ovnen er helt varm bages bollerne i ca. 20 minutter. Bag én plade af gangen, så er du sikker på en mere jævn bagning.

Tip: Chokoladebollerne kan sagtens fryses. De kan lunes, mens de er frosne, men det bedste resultat får du, hvis du lader bollerne tø let op på køkkenbordet, inden du luner dem. Væd dem med en smule vand og lun dem i ovnen på 200 grader.
Chokoladeboller_2 Chokoladeboller_4 Chokoladeboller_6

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK