Boller med kamutmel, salt og peber

0

Det er alt for længe siden, at der er kommet en opskrift på boller med surdej herind. Det er en fejl, som vi lige lynhurtigt retter op på. I er nemlig rigtig mange, som har lavet jeres egen surdej – tak fordi at I deler jeres proces og surdej med mig på Instagram. Hvis du gerne vil lave din egen surdej, så kan du læse her, hvordan du gør, og i dette her indlæg kan du lære, hvordan du nemt gør din surdej bageklar og holder den i live.

De her surdejsboller er bagt med kamutmel – også kaldet kæmpedurum. Kamutmel smager en anelse sødt, og så giver det brødet en fin lysegul farve. Jeg toppede kamutbollerne med en smule olivenolie, flagesalt og friskkværnet sort peber. Det er absolut ikke sidste gang, at jeg gør det – så lækkert! Den perfekte bolle til madpakken eller sammen med gode oste og pølser.

12 boller
Det skal du bruge:

  • 360 g vand
  • 150 g fuldkorns kamutmel
  • 300 g hvedemel eller fin ølandshvedemel
  • 100 g surdej
  • 12 g salt
  • 1 tsk. olivenolie
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Sådan bager du sprøde og luftige surdejsboller med kamutmel:
Kom vand og mel i en skål og lad det stå ved stuetemperatur i mindst 2 timer. Derved sker en autolyse, hvor melet suger væsken til sig, og dejen kan derfor æltes langt nemmere. Kom surdej og salt i dejen og ælt den til den er glat og slipper skålens kanter. Jeg ælter den 5-7 minutter ved lav hastighed på min røremaskine og derefter 3-6 minutter ved høj hastighed. Kom dejen i en skål smurt ved en smule olie. Kom låg på og lad dejen stå ved stuetemperatur i 3-4 timer. Fold dejen hver time. Du kan se her, hvordan du folder dejen. Kom dejen i køleskabet natten over.

Dagen efter kommer du et Bagestål eller en bageplade i din ovn. Tænd ovnen på højeste temperatur over/under varme. Jeg bager bollerne ved 250 grader til de er let gyldne og skruer herefter ned til 230 grader og bager dem færdige. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Brug en dejskærer til at dele dejen i 12 stykker. Kom dem på et stykke bagepapir. Smør en smule olivenolie på bollerne og drys med flagesalt og friskkværnet peber. Bag bollerne på Bagestålet eller bagepladen i 8-12 minutter til de er godt gyldne.

Boller_kamutmel_15IMG_2524

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017

FACEBOOK