Boller vendt i frø og kerner

0

Jeg kiggede bloggens arkiver igennem den anden dag, og der opdagede jeg, at der faktisk ikke er super mange opskrifter på boller, når man jeg tænker på, hvor tit jeg faktisk bager lige netop dem. Derfor huskede jeg at skrive opskriften ned på de boller, som jeg bagte og spiste i fredags, da min kæreste og jeg hyggede med god morgenmad. Vi havde nemlig været kærester i fem år, og derfor tog vi os ekstra god tid til at spise morgenmad sammen. Det var rart og bollerne var heldigvis et hit.

Jeg har længe gerne ville bage nogle boller, der var vendt i frø og kerner. Jeg kan godt lide den ekstra smag og bid, som de giver. Bollerne bliver knasende og lækre. De forskellige kerner og frø bidrager med masser af kostfibre og sunde fedtsyrer. Derudover havde jeg kommet maltmel i bollerne, da jeg stadig er super begejstret for den smag og farve, som maltmelet giver. Jeg har tidligere bagt andre boller og brød med maltmel, og det smager virkelig godt.

Det skal du bruge:

  • 400g koldt vand
  • 5g økologisk gær
  • 1d surdej (kan udskiftes med 1dl yoghurt el. 0,5dl vand)
  • 300g sigtet speltmel
  • 200g groft ølandshvedemel
  • 8-10g mørk maltmel
  • 13g salt
  • Frø og kerner til at vende bollerne i

 

Sådan bager du bollerne:
Dag 1: Kom vand, gær og surdej i en skål. Rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er glat og smidig. Lav gerne en glutenprøve på dejen for at sikre, at den er æltet nok. Smør en skål med en smule olivenolie og kom dejen i skålen. Stil den til hævning i køleskabet tildækket i ca. 20-24 timer.

Dag 2: Kom din bagesten eller bageplade i ovnen og tænd den på 250grader. Når ovnen og bagestenen er helt varm så blandes de forskellige kerner og frø sammen i en dyb tallerken. Jeg brugte sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner, blå birkes og chiafrø. Jeg var desværre løbet tør for hørfrø, ellers havde jeg også brugt dem. Men brug de frø og kerner, du har på lager. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 12 boller og vend hver bolle i frø- og kerneblandingen. Kom dem på et stykke bagepapir. Kom bagepapiret med bollerne i ovnen og bag dem i ca. 12-15 minutter.

Boller-(1)

Boller-(4)

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Kokosmakroner med lime og mælkechokolade
15. marts 2018
Bløde rosinboller
8. marts 2018
Purpurhvedeboller med tranebær og valnødder
3. marts 2018
Smørbagte småkager med chokoladestykker
24. februar 2018
Nem mad til børnefødselsdagen – til både børn og voksne
22. februar 2018