Broicheboller med hyldeblomster

0

Duften og smagen af hyldeblomst er virkelig sommerlig. Hver sommer går min mor og jeg på jagt efter de flotteste og mest velduftende hyldeblomstbuketter, så vi kan lave en stor portion Hjemmelavet hyldeblomstsaft. Flere flasker hyldeblomstsaft bliver frosset ned, så vi har saft nok til flere måneder. Det er så hyggeligt! Længe har jeg gerne ville bruge hyldeblomsterne til andet end hyldeblomstsaft. Ideen til broicheboller med hyldeblomster opstod, da vi skulle have besøg af et vennepar og deres tre skønne piger. Bløde, luftige boller med mild hyldeblomstsmag måtte være et sikkert børnehit. Og det var de heldigvis også! De voksne viste sig også at være begejstrede. Broicheboller er luftige, lette og smager mildt af smør og hyldeblomster. Søde Sofia smurte sig en hyldeblomstbolle med skiveskåret jordbær – en sommerlig mundfuld, der var så fin. Den ide har jeg sidenhen lånt, og jeg spiste de sidste broicheboller med friske, danske jordbær på.

Det skal du bruge:
12-15 stk

  • 250g mælk
  • 100g smør
  • 25g økologisk gær (30g konventionel)
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • 450-500g hvedemel
  • 8-10 hyldeblomstbuketter – blomsterne klippes af
  • 1 æg til at pensle bollerne med
  • 1 tsk. rørsukker til at pynte bollerne med

Sådan bager du boller med hyldeblomster:
Lun mælken og smør. Det må kun blive lillefingervarmt. Tilsæt gær og sukker. Lad det stå i 5 minutter. Pisk ægget sammen med en gaffel. Tilsæt mel og salt til mælke-smør blandingen og rør sammen. Tilsæt æg og blomsterne fra hyldeblomstbuketterne. Ælt dejen godt til den er glat og smidig.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hæve tildækket i 45 minutter til den er hævet til dobbelt størrelse. Lær teknikken af min Mormor!

Tænd ovnen på 200 grader. Form dejen til boller. Kom bollerne på et stykke bagepapir. Sådan bliver de formet helt perfekte.

Lad bollerne efterhæve indtil ovnen er varm. Pisk et æg sammen med en smule mælk. Pensel bollerne med æg og drys med lidt rørsukker. Bag bollerne i ca. 20 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle let på en rist og server.

Bollerne smager bedst nybagte. Dagen efter kan de lunes i ovnen eller ristes – så er de lige så gode som nye. Broichebollerne er også velegnet til at blive frosset ned, så smagen af sommer kan nydes på de lidt koldere dage.

Broicheboller_18

Broicheboller_19

Broicheboller_21

Broicheboller_24Broicheboller_14

Broicheboller_3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mazarinkage med chokoladefrosting
14. oktober 2017
Purpurhvedeboller
10. oktober 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Mine bedste erfaringer. Del 3
3. oktober 2017
Svampet mandelkage med blommer
2. oktober 2017
Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017

FACEBOOK