Chiagrød med solbærkompot

4

Chiagrød er en sund og nærende morgenmad, der forberedes aftenen før, så morgenen kan bruges på at nyde maden. Hvis du har ekstra travlt kan chiagrøden tages med i tasken og nydes senere. Chiafrø er fyldt med protein, fibre og sunde fedtsyrer, så de giver en god mæthed og giver kroppen sundhed fra morgenstunden. Sammen med solbærrenes vitaminer og antioxidanter er det et perfekt måltid. Solbærkompotten tilføjer chiagrøden sødme og smag. Server chiagrøden til morgenmad eller som en sund dessert. Jeg elsker chiagrød om morgenen – det holder mig mæt længe, og så er det altså lidt som at spise dessert til morgenmad. Jeg har også tidligere delt en opskrift på chiagrød herinde. Den version er lidt sødere grundet dadlerne, og så er det også ret lækkert, at chiafrøene er blendet. Spis grøden som den er eller top den med nødder og frisk frugt.

Det skal du bruge:

Chiagrød

  • 100g neutral yoghurt
  • 50g mandelmælk el. almindelig mælk
  • 15g chiafrø
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 tsk. citronsaft (kan udelades)
    Solbærkompot
  • 4dl solbær
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. frisk revet ingefær
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • 2 stjerneanis
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 2-4 spsk. honning

Sådan laver du chiagrød med solbærkompot:
Kom alle ingredienserne til chiagrøden i en skål og rør det sammen. Dæk grøden til og stil den på køl i et par timer eller til dagen efter.

Kom alle ingredienserne til solbærkompotten i en gryde. Varm kompotten op og lad den simre til solbærrene brister efter ca. 10-15 minutter. Smag til. Skold et glas med kogende vand. Hæld vandet fra og kom den varme solbærkompot i. Kom låg på og opbevar kompotten i køleskabet.
Om morgenen kommes der 1-2 spsk. solbærkompot på chiagrøden inden, den nydes som en god start på dagen.

Tip: Der er solbærkompot nok til flere dages chiagrød. Solbærkompotten smager også dejligt på friskbagt brød, på yoghurt eller pandekager. Solbærkompotten kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet. Tilsæt atamon hvis du laver en større portion, der skal kunne holde sig længere end en uge.

Chiagroed_9

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Maria

    Hej Cathrine

    Tak for svar igår i forhold til mit spørgsmål.
    Købte chia frø igår, og gjorde som der står i denne her opskrift, men ingenting er sket over natten.
    Imorges var det bare skyr med chia frø i. Ikke fordi det smagte dårligt, men det var jo ikke lige helt det der var meningen.
    Kan det have noget at gøre med måden jeg opbevarede det på i køleskabet?
    Jeg lavede det i en skål, og puttede staniol over. Skålen var helt dækket, men det kan jo godt have fået lidt ilt alligvel?
    Eller skulle det ikke have noget at sige? Var ellers meget omhyggelig med at måle det du have skrevet. æv…
    Hilsen fra Maria

    1. Hej Maria.
      Det lyder godt nok mærkeligt! Det har jeg aldrig hørt om eller oplevet før. Hvilke chiafrø har du købt?

      Nej, det har ingen betydning, hvordan du opbevarer det i køleskabet.

      Prøv lige at tage en spsk. chiafrø og kom i et glas vand – gelerer det ikke?

      Mvh. Cathrine

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017

FACEBOOK