Chiagrød – sund og nem morgenmad eller dessert

11

Jeg er vild med morgenmad! Morgenmaden er i min optik et super vigtigt måltid. Efter nattens faste har kroppen brug for mad, der gerne er fyldt med vitaminer, mineraler og kostfibre. Derfor nyder jeg altid et godt og sundt morgenmåltid inden min dag rigtigt starter. Denne lækre og sunde chiagrød er min nye yndlings morgenmad.

Jeg kan efterhånden se et tydeligt mønster i, hvad et morgenmåltid skal kunne, for at det blive en favorit hos mig. Først og fremmest skal det være sundt og nærende. Det er vigtigt for, at jeg kan holde mig mæt længe. Derudover må det meget gerne kunne laves eller forberedes aftenen før. Det giver ekstra tid til at nyde morgenmaden om morgenen, og det sætter jeg virkelig pris på. Derfor består mine morgenmåltider lige nu af enten en portion blandet frugt, som jeg topper med hampefrø, hakkede nødder og 1 tsk. hørfrøolie om morgenen. Sund, nærende og holder mig mæt længe! Hvis jeg ikke spiser frugt, så er det ofte den glutenfrie boghvedegrød eller denne nemme chiagrød, jeg spiser til morgenmad.

Chiafrø er et lille superfood. Det har et højt indhold af protein og kostfibre, der giver en god mæthedsfornemmelse. Derudover er chiafrø en rigtig god kilde til både Omega-3 og Omega-6, som er sunde fedtsyrer, vores krop har brug for. Det rigtig smarte ved chiafrø er, at det kan absorbere ca. 10 gange sin egen vægt i væske. Så derfor kan chiafrø bruges til at give en god og lækker konsistens i for eksempel grød. Jeg er vild med frøet, og jeg bruger det gerne både i sunde boller og min morgenmad.

2 portioner
Det skal du bruge:

 • 30g chiafrø
 • 250g skyr
 • 1dl skummetmælk
 • 2 dadler
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • 1 spsk. mandelsmør (kan erstattes med 5 mandler – giver dog en grovere konsistens)

 

Sådan laver du chiagrød:
Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til grøden har en ensartet konsistens. Hæld det på glas eller i en bøtte, og stil det på køl til dagen efter eller mindst i et par timer. Nyd det som morgenmad, mellemmåltid eller dessert. Server det gerne med noget frisk frugt på toppen.

Chiagroed-a

Chiagroed-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Hej Cathrine 🙂
  Jeg er også helt vild med grød, især til morgenmad, og vil helt sikker prøve at lave denne chiagrød. Det er en super skøn blog du har! Jeg har lige startet en mad blog op med min veninde, som jeg håber du vil tjekke ud og evt følge. Den hedder sundesager.dk
  Knus Ida

 2. […] Renoveringen af vores nye hus er stadig i gang, og da jeg også skriver bachelor i øjeblikket, så er min kæreste og jeg weekendkæreste for en stund. Han sørger for huset, og jeg sidder i Århus og skriver. Det er mærkeligt, og vi glæder os til, at vi igen får en hverdag sammen. Da min kæreste ikke er hjemme i hverdagene, har jeg lidt svært ved at få spist et helt rugbrød, når jeg har bagt mit hjemmelavede rugbrød i weekenden. For at undgå madspild og bruge resten af rugbrødet, så er jeg rigtig glad for ymerdrys. Ymerdrys er nemt at lave selv, og så kræver det faktisk kun rørsukker udover rugbrød. Det er da simpelt! Jeg nyder mit ymerdrys ovenpå yoghurt eller chiagrød. […]

 3. Louise

  Sikke et dejligt univers af lækre sager du har her. Til aften serverede jeg denne grød til et selskab, hvor den yngste om bordet var 4 år og den ældste 67 år. Skålen blev “slikket” ren 🙂
  Tak for dejlig inspiration.
  Hilsen Louise

  1. Hej Louise.
   Velkommen til og hvor er det dejligt, at du kan finde inspiration herinde. 🙂
   Det er så godt at høre, at chiagrøden var et hit hos både store og små!
   Rigtig god weekend.
   Mvh. Cathrine

 4. Maria

  Hej Cathrine
  Er det farligt at spise chiagrød hver morgen?
  Læste i en anden blog at man kun må spise et vis antal om måneden.
  Er der noget i det?
  Hvis man ikke må spise det hver dag, hvad kan du så foreslå ville være ligeså smagfuldt og mættende?

  Hilsen Maria

  1. Hej Maria.

   Nej, det er ikke farligt at spise chiagrød hver morgen. Anbefalingen lyder på, at man ikke spiser mere end 15g chiafrø om dagen. Årsagen hertil er, at chiafrø suger en masse væske. Men da chiafrøene i chiagrøden allerede har optaget den væske, som de kan, så kan du roligt spise chiagrød. Det er hvis man spiser chiafrøene rå, at man skal være opmærksom på at drikke væske, da de ellers vil suge væske til sig i mavesækken – sådan helt firkantet forklaret.

   Dermed er det jo altid en god ide at spise en varieret kost. Der ligger en del morgenmadsopskrifter herinde. Søg på “morgenmad”. Det her er nogle af mine favoritter, som jeg synes smager fantastisk og er morgenmad, der holder mig mæt længe:

   http://www.cathrinebrandt.dk/bircher-muesli-eller-koeleskabsgroed/
   http://www.cathrinebrandt.dk/muesli-med-nodder/
   http://www.cathrinebrandt.dk/ynglings-yogryn-med-hindbaer/
   http://www.cathrinebrandt.dk/sund-crumble-laekker-morgenmad-eller-dessert/
   http://www.cathrinebrandt.dk/overnight-oats-med-appelsinjuice/

   Jeg håber, at du kan finde lidt inspiration deriblandt.
   Cathrine

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017
Laksesnurrer med rørt feta og pesto
13. november 2017
Rå rødbedesalat med feta, mynte og ristede solsikkekerner
7. november 2017
Squashkage med hvid chokolade cheese frosting
4. november 2017

FACEBOOK