Chili sin carne – vegetarisk chiligryde med linser og bønner

7

Efteråret giver mig lyst til lune, krydrede retter, der gerne kan spises med en ske. Vi har allerede spist masser af hokkaisdosuppe og krydret karry med kikærter. Men den her Chili sin carne tager nu pladsen som min absolutte favorit. Rigtig comfort-food, der luner godt og smager fantastisk. Chili sin carne er en vegetarisk Chili con carne, hvor jeg har skiftet kødet ud med røde linser. Linserne giver en tekstur, der minder ret meget om kød. Men jeg tror altså, at jeg foretrækker Chili sin carne frem for con carne. Det smager bare så godt! Nem og lækker aftensmad, der mest af alt passer sig selv på komfuret. Lav bare en stor portion, når du er i gang. Det smager mindst lige så godt dagen efter. Har du linser i overskud, så kan du bruge dem til at lave daal – det er også en lækker og nem vegetarisk aftensmad.

4 personer
Det skal du bruge:

 • 1 spsk. smør til at stege i
 • 1 rødløg, fintsnittet
 • 1 rød peber
 • 1/4 rød chili (tilsæt mere til sidst, hvis du ønsker den stærkere)
 • 5 fed hvidløg
 • 1 tsk. paprika
 • 2 tsk. stødt spidskommen
 • 1 tsk. stødt koriander
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 spsk. tomatpaste
 • 2 spsk. ketchup
 • 5 dl. vand
 • 150 g røde linser (jeg bruger de her røde linser)
 • 2 gulerødder
 • 1 dåse majs
 • 400 g bønner – jeg brugte kidneybønner og borlottibønner (1 dåse)
 • 1 espresso (kan udelades)
 • 10 g mørk chokolade (kan udelades)
 • Salt og peber

Sådan gør du krydret Chili sin carne:
Snit løg og rød peber i små stykker. Smelt smør i en gryde og svits løg og peberfrugt i 3-5 minutter til det er blødt og har taget en smule farve. Rør jævnligt. Snit chili og hvidløg fint og kom det i gryden. Tilsæt stødt koriander, spidskommen, paprika, ketchup, tomatpaste, hakkede tomater, vand, chokolade og espresso. Rør rundt og lad det komme i kog. Når gryden koger, skrues der ned på lavt blus og røde linser tilsættes. Kom låg på gryden og lad det simre ved lavt blus i ca. 15 minutter til linserne er kogt møre. Rør af og til. Tilsæt mere vand hvis nødvendigt. Skær gulerødderne i mundrette stykker. Kom bønner, gulerødder, majs, salt og peber i. Lad Chili sin carnen simre yderligere 15 minutter, hvor du rører i det jævnligt. Smag Chili Sin Carnen til med salt, peber, chili og evt. lidt sukker og server.

Tip: Jeg toppede min Chili sin carne med avokado, creme fraiche, frisk koriander og serverede den sammen med en frisk majskolbe. Du kan også servere chiligryden med ris eller fladbrød til. Chili sin carne kan sagtens fryses ned.

Indlægget indeholder affiliatelink.

chilisincarne_4chilisincarne_2

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Marie

  Wauw!!! var egentlig ret skeptisk da jeg startede med at lave retten, men hold da op den er lækker og smager virkelig virkelig godt – er total fan😍

  1. Hej Marie.
   Sikke en dejlig kommentar – større skulderklap kan en opskrift da ikke få 🙂

   Jeg håber, at den hjemmelavede chili sin carne kan blive en lige så stor favorit hos dig, som den er hjemme hos os.

   Rigtig god dag,
   Cathrine

 2. Marie

  Det er jeg ret sikker på den kan! I første omgang er den nu sendt videre til min lillebror, mens jeg lader op til næste portion 🙂

 3. Mette Alkærsig

  Jeg tog udgangspunkt i din opskrift og min chili sin carne blev SÅ god. Kan anbefale at tilsætte squash og butterbeans også!

  1. Mmh, det lyder virkelig også lækkert. Det må jeg absolut prøve 🙂 Dejligt, at du havde lyst til at prøve opskriften. Vi er også vilde med chili sin carne her hjemme.

 4. Jens

  Dejlig opskrift. Er i gang nu med at koge sammen. Forrygende ingredienser. Fed palette! Glæder mig til at smage. Havde ikke lige opskriftens ingredienser, men nok til at kunne lave en variant. Er vild med din krydring. Jeg er FAN…

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK