Chocolate chip cookies – mine bedste cookies med chokolade

5

28.700.000 opskrifter på chocolate chip cookies er der på Google. Nu er der 28.700.001. Fordi at jeg jo ikke kan have en madblog, der ikke har en opskrift på chocolate chip cookies. Og jeg lover jer, at jeg har forsøgt, testet og prøvet igen for at finde frem til den bedste opskrift på cookies. Nu er det lykkes! De bedste cookies skal være sprøde i kanten, helt chewy i midten og proppede med den bedste mørke chokolade, jeg kan komme i tanke om, hvis du sprøger mig. Drysset med et par salt-flager på toppen, så er jeg helt høj på cookie-lykke!

Lige netop sådan er den her chocolate chip cookie. Jeg kan ikke sige, at opskriften er helt klassisk. For siden at jeg bagte de bedste chokolade-cookies med rugmel, så har jeg ikke kunnet slippe tanken om groft rugmel i cookies. Rugmelet giver chocolate chip cookien endnu mere smag og en meget mere spændende konsistens, end hvis en cookie kun bliver bagt med hvedemel. Prøv det! Nu til opskriften på verdens bedste cookie, som du er nødt til at prøve at bage.

10-12 stk.
Dt skal du bruge:

  • 125 g blødt smør
  • 50 g rørsukker
  • 200 g brun farin
  • 1 æg
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 170 g hvedemel
  • 50 g groft rugmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 125 g mørk chokolade (jeg bruger Callebaut 54,5% chokolade – men du kan også bruge en mørkere chokolade)
  • ½ tsk. flagesalt til at drysse på toppen

Sådan bager du sprøde og chewy chocolate chip cookies:
Først og fremmeste: cookiedejen skal piskes godt og længe, for at dine cookies bliver luftige, chewy og får den rette konsistens. Jeg brugte min røremaskine med K-spaden, men du kan også bruge en håndmixer. Husk at skrabe siderne af skålen ned ofte, så alt dejen bliver blandet.

Pisk smør, rørsukker, brun farin og vanilje sammen i 5 minutter ved medium hastighed til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk videre i 3 minutter. Rør hvedemel, rugmel og bagepulver sammen og sigt ned i dejen. Kom salt i også og pisk cookiedejen yderligere i ca. 1 minut. Tilsæt chokoladen og vend den forsigtigt i dejen med en dejskraber. Del dejen i portioner af 65 g og tril dem til kugler. Cookiedejen kan bages nu, men du får det bedste resultat, hvis du lader cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time – meget gerne natten over. Derved udvikler dine chocolate chip cookies en dybere og endnu mere smag.

Tænd ovnen på 170 grader over/under varme. Inden bagning drysses hver cookie med lidt flagesalt. Bag dine chocolate chip cookies én plade af gangen i 12 minutter til de er let gyldne i kanten og stadig en smule bløde i midten – de sætter sig, når de køler. Lad cookiesene hvile på bagepladen i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar i en lufttæt beholder – de smager også dejligt dagene efter.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Chocolate_chip_cookies_featChocolate_chip_cookies_6

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Julie

    Hvor længe mon dejen/de rullede kugler kan holde sig i køleskabet? Det ville være smart, hvis man kunne lave sådan en omgang og lade den står i køleskabet og så bage nogle i dag og nogle flere om 2-3 dage.

    Forresten, så elsker jeg dine cookies. De er så gode 😋

    1. Hej Julie.

      Cookie dough kuglerne kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage. Men ellers kan du fryse dem 🙂 De kan sagtens bages direkte fra frost, hvis du giver dem et par minutter mere.

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017
Laksesnurrer med rørt feta og pesto
13. november 2017
Rå rødbedesalat med feta, mynte og ristede solsikkekerner
7. november 2017
Squashkage med hvid chokolade cheese frosting
4. november 2017

FACEBOOK