Chokoladebrød

0

Chokolade, tjek! Luftigt og fugtigt brød, tjek! Sprød skorpe, tjek! Fuld af smag, tjek! Det her chokoladebrød blev lige, som jeg havde håbet på. Jeg ventede et besøg fra min søde lillebror, og da han er vild med chokoladeboller, fik jeg lyst til at bage ham noget, der var lige efter hans smag. Brød med chokolade. Brødet er koldhævet og bagt i en gryde, som jeg bare er så glad for. Processen kan sagtens forsimples, hvis du ikke kan vente med at smage. Surdejen kan udskiftes med gær, og gær mængden kan sættes op, hvis du gerne vil spise dit chokoladebrød samme dag, som du ælter dejen. Resultatet bliver ikke helt det samme, men jeg er sikker på, at det lækre chokoladebrød stadig vil være et hit. Fordelen ved langtidshævning og surdejen er, at brødet har mere smag og holder sig fugtigt og dejligt i flere dage efter bagning. Brug en rigtig god chokolade og forkæl dig selv og dine nærmeste med en god skive chokoladebrød – måske smurt med lidt godt smør. Mmh!

Det skal du bruge:

  • 400g koldt vand
  • 3 spsk. surdej (kan udskiftes med 8g økologisk gær)
  • 200g hvedemel
  • 250g sigtet speltmel
  • 100g mørk chokolade (jeg brugte Amedei 66%)
  • 15g salt

 

Sådan bager du et chokoladebrød:
Kom vand, surdej og mel i en skål. Rør det sammen til melet er absorberet og lad det trække i ca. 20 minutter. Herved gøres æltetiden kortere. Tag surdej fra så du har til næste omgang chokoladebrød eller boller. Kom salt i dejen og ælt det rigtigt godt. Lige inden dejen er æltet færdig tilsættes den grofthakket chokolade. Ælt dejen færdig til den er glat og har dannet en godt glutennet. Smør en skål med olie og kom dejen heri. Lad chokoladedejen hæve i køleskabet i ca. 20 timer.

Dagen efter: Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Drys en hævekurv med mel. Form chokoladedejen til et brød og lad det hæve i hævekurven i ca. 2 timer. Kom gryden i ovnen og tænd på 250 grader. Når dejen er hævet og gryden er brandvarm, vendes brødet ned i gryden, og brødet med chokolade bages i 30 minutter med låg på. Efter 30 minutter tages låget af og brødet bages yderlig 15 minutter ved 230 grader. Lad brødet afkøle let og nyd en god tyk skive!

Chokoladebroed-1

Chokoladebroed-2

Chokoladebroed-3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017
Grydebrød – surdejsbrød bagt i gryde
2. september 2017

FACEBOOK