Chokoladefrosting – fløjlsblød, syndig og helt perfekt

1

Endelig er det lykkedes mig at lave en chokoladefrosting, der lever op til alle mine krav. Tidligere har min yndlingsfrosting været denne her cheesefrosting, men jeg må indrømme, at den har fået en værdig konkurrent nu. Når mine kager skal pyntes med frosting, så er det vigtigt, at frostingen ikke dominerer og overtager kagen, men at den i stedet komplimenterer og klæder kagen. Den her fløjlsbløde frosting lavede jeg til en chokoladebombe af en lagkage, da jeg holdte fødselsdag for venner og familie. Kagen var et hit, og jeg er slet ikke i tvivl om, at denne chokoladefrosting skal leges med og pynte endnu flere kager i fremtiden. For den smager fantastisk!

Det skal du bruge:

  • 30g kakaopulver
  • 175g mørk chokolade (jeg brugte en 72%)
  • 250g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 225g blødt smør

Sådan laver du den bedste chokoladefrosting:
Pisk smørret let og luftigt i en røremaskine eller med en håndmikser. Sigt halvdelen af din flormelis og tilsæt til smørret og pisk det til en homogen masse. Smelt chokoladen – den må ikke blive for varm! Tilsæt vaniljepulver og den smeltede chokolade samt sigt kakaoen i og rør til massen er samlet og glat. Kom nu resten af flormelissen i lidt af gangen til chokoladefrostingen har en smørbar og perfekt konsistens.

Frostingen kan bruges med det samme eller dækkes til og opbevares i køleskabet i op til tre dage. Hvis du har haft din chokoladefrosting i køleskabet, så skal den tages ud og temperere inden brug. Rør den glat og blød igen med en ske, inden du bruger den. Du kan evt. tilsætte lidt fløde, hvis du har svært ved at røre den glat og blød igen.

Tip: Denne mængde chokoladefrosting passer til tre lag i en lagkage, hvor der er kage nok til 15 personer. Hvis du skal bruge frostingen til at pynte muffins, cupcakes eller en mindre kage, så kan du med fordel halvere portionen.

Chokoladefrosting_3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK