Chokoladekage med karamel og peanuts

7

Den absolut mest fantastiske, syndige og lækre chokoladekage med karamel og peanuts. Hvis du er vild med Snickers, så er den her kage lige noget for dig. En Snickerskage, om man vil. Jeg har sjældent smagt en chokoladekage, der har været så konfektagtig og uimodståelig. Jeg er svært begejstret, og det er alle dem, jeg har serveret den for, også. En supernem chokoladekage med karamel. Server kagen skåret ud i små stykker.

Det skal du bruge:

 • 125 g smør
 • 275 g sukker
 • 50 g kakao
 • 75 g hvedemel
 • 1 æg
 • ½ tsk. vaniljepulver

Karamel:

 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 35 g sukker
 • 35 g smør
 • 100 g saltet peanuts

Sådan bager du den bedste chokoladekage med karamel:
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Smelt smør i en gryde. Stil det til side, og lad det køle af indtil, at det skal bruges senere. Kom sukker, vanilje og æg i en skål og pisk det lyst og luftigt. Brug en håndmixer eller en røremaskine og pisk i 3-5 minutter. Sigt hvedemel og kakao i æggemassen og vend det sammen. Kom smørret i og rør forsigtigt i dejen indtil, at den er homogen. Kom bagepapir i en lille bageform (min måler 15×15 cm), og kom halvdelen af kagedejen i. Bag den i ovnen i 15-20 minutter til den har sat sig og dannet en tynd skorpe.

Kog karamellen mens kagen bager. Kom kondenseret mælk, sukker og smør i en gryde. Lad det stå ved lav varme i ca. 10-15 minutter under omrøring til karamellen bliver gylden og tykkere. Lad den ikke koge for længe, da den så kan blive grynet. Tag karamellen af varmen og kom peanuts i. Hæld karamellen ud på kagen og fordel den. Top karamellen med den sidste kagedej og fordel den, så karamellen er dækket. Bag kagen i yderligere 20-25 minutter. Lad kagen køle af og nyd.

Tip: Kagen kan sagtens bages 1-2 dage i forvejen, og den er også fryseegnet.

chokoladekage_brownie_peanuts_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Rebekka

  Ej, jeg var slet ikke klar over, at man kunne lave karamel af kondenseret mælk ved at hælde det ud i gryden og koge det op! Jeg gør det altid mens det forbliver i dåsen, men på den her måde går det jo meget hurtigere! 🙂

  1. Ja, jeg koger også altid i dåsen. Eller faktisk i et glas, som jeg har beskrevet her: http://www.cathrinebrandt.dk/hjemmelavet-karamel/

   Når du koger det kondenseret mælk i en gryde, så bliver den ikke lige så cremet og fast, som når du koger i det i dåsen. Når det skal i en kage (og bages videre), så er det perfekt. Men hvis jeg skal lave karamel til min grød osv, så koger jeg det stadig i et glas 🙂

  1. Jeg skar kagen ud i 3×3 cm stykker. Så mellem 10-15 stykker kan du sagtens få ud af kagen. Den ligger godt i maven, så kagestykkerne behøver ikke være så store 🙂

 2. Anja Bech

  Jeg syntes dejen er meget mærkelig, jeg måtte rulle den øverste del ud og lægge på??
  Men bare den smager godt??

  1. Hej Anja.

   Jeg håber, at kagen smagte dejligt!
   Jeg har ikke oplevet, at dejen bliver så fast. Det kunne godt lyde til, at smørret i dejen har nået at blive kold og hård. Havde du den sidste del af dejen på køl, mens du bagte den første del af kagen? 🙂

 3. Anja Bech

  Hej Cathrine.
  Kagen smagte fint, jeg brugte dog lidt mindre sukker og den var rigelig sød. Bedre endnu var den dagen efter 🙂

  Nej jeg brugte smørret efter det var kølet lidt af (5-10 min.) Allerede den første del af dejen var svær at smøre i formen med en lille kagespatel, jeg syntes konsistensen var mystisk, jeg tror jeg vil tilføje et æg mere og se om jeg kan piske dejen mere luftig og samtidig bruge blød smør istedet for smeltet smør. Jeg må prøve mig frem:-)

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK