Cookie dough dadelkugler

1

Misforstå mig nu ikke. Der er jo (næsten) intet, der smager lige så godt som cookie dough. Jeg finder det decideret umuligt at bage cookies uden, at smage (lidt for mange gange) på dejen. Men hvis du nu, ligesom jeg, har erkendt, at man ikke kan spise cookie dough som en lille eftermiddagssnack, så er de her dadelkugler altså et rigtig godt alternativ. Dadelkuglerne har samme bløde og seje konsistens som cookie dough, og så er kombinationen af søde dadler, mandelsmør og kakaonibs altså ret så lækker. Jeg forsøger at holde mig på afstand af køleskabet, når jeg har lavet sådan en portion dadelkugler her, for ellers forsvinder de lidt for hurtigt…

15-20 stk.
Det skal du bruge:

  • 50 g cashewnødder
  • 50 g mandler
  • 50 g havregryn
  • 5-7 medjool dadler
  • 1 spsk. mandelsmør (kan erstattes af peanutbutter)
  • 1 spsk. varm vand
  • 1-2 spsk. kakaonibs (kan udelades eller erstattes af chokolade)
  • ¼ tsk. salt

Sådan laver du lækre og bløde dadelkugler:
Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i mindre stykker. Kom alle ingredienserne undtaget kakaonibs i en blender eller minihakker. Blend det sammen til en homogen masse. Kom kakaonibsene i og rør dem i ind dadelkugledejen. Form dejen til små kugler på ca. 10 gram. Opbevar dadelkugler i køleskabet eller fryseren.

Tip: Hvis du vil gøre dadelkuglerne endnu mere uimodståelige og konfektagtige, så dyb dem i smeltet chokolade. Så får du endnu sværere ved at holde fingrene fra dem – jeg siger det bare.

Cookiedough_dadelkugler_7Cookiedough_dadelkugler_4

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017
Grydebrød – surdejsbrød bagt i gryde
2. september 2017

FACEBOOK