Cookies med espresso og chokolade

0

Jeg har købt mig en kaffekværn. I jagten på en endnu bedre, hjemmebrygget kop kaffe fandt jeg ud af, at jeg ikke kunne leve uden en kaffekværn. Nu kan min espresso brygges på friskkværnet kaffebønner, og det gør altså en markant forskel på smagen. Så nu står den her kaffekværn og pynter i mit køkken, og jeg er så glad for den! Det er også dens skyld, at jeg nu drikker (lidt) mere kaffe, end jeg gjorde tidligere. Faktisk er jeg blevet så små afhængig, at jeg lige nu eksperimenterer med flere opskrifter, hvor kaffe spiller en større eller mindre rolle. De her chocolate chip cookies er den første kaffe-opskrift, som I får. Hvorfor ikke starte med det bedste? Cookies med en sprød kant, chewy midte og så smager de mildt af espresso, sød mælkechokolade og salt. Rugmelet giver dem endnu mere smag og tekstur. Siden jeg delte opskriften på de her chokoladecookies med rugmel, så har rugmel været en fast del af mine cookieopskrifter – det klæder dem virkeligt. Jeg har meget svært ved at holde mig fra de sprøde, chewy cookies med perfekt smag af espresso, chokolade og salt…

10 store cookies
Det skal du bruge:

  • 1 espresso
  • 100 g blødt smør
  • 120 g rørsukker
  • 50 g brun farin
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • 50 g fuldkorns rugmel
  • 5 g bagepulver
  • 1 g salt
  • 75 g mælkechokolade (jeg brugte den her fantastiske Valhrona 39%)

Sådan bager du cookies med espresso og mælkechokolade:
Lav en espresso. Stil den til side, så den kan køle. Kom smør, sukker og vanilje i en skål og pisk det godt og længe ved medium hastighed i 5 minutter. Det skal være lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk yderligere 3 minutter til dejen igen er homogen, lys og luftig. Rør mel og bagepulver sammen og sigt det ned i dejen.

Pisk smør, sukker og vanilje sammen i 5 minutter ved medium hastighed til det er lyst og luftigt. Pisk de tørre ingredienser i dejen i ca. 1 minut. Kom salt, espresso og hakket chokolade i og vend det i dejen. Del dejen i portioner af 60 g og tril dem til kugler. Hvis du har tid til det, så lad cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time – meget gerne natten over, så de kan få lov til at udvikle smag. Bag dine cookies ved 170 grader over/under varme i ca. 12-14 minutter til de har en letsprød kant. Lad cookiesene hvile på bagepladen i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar i en lufttæt beholder.

Tip: Min kaffekværn er lige nu på udsalg. Den er perfekt, hvis du selv eller én du kender, gerne vil brygge en endnu bedre kop kaffe. Jeg bruger min til at kværne bønner til både espresso, filter og stempelkande.

Indlægget indeholder affiliate links.

cookie_espresso_chokolade_4cookie_espresso_chokolade_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Triple Chocolate Chip Cookies – Cookies med hvid, lys og mørk chokolade
16. august 2017
Kold morgengrød med perlebyg, hytteost og rabarberkompot
10. august 2017
Flødeboller fyldte med jordbær og chokoladefrosting
6. august 2017
Pastasalat med peberrodscreme og sommergrøntsager
3. august 2017
Valnøddebrød – luftigt surdejsbrød med valnødder
29. juli 2017

FACEBOOK