Crunchy dadelkugler med peanutbutter og pif-paf-puf

2

Små, søde, salte og syndigt-lækre mundfulde. Jeg har svært ved at lade dem være. Jeg har fået en ny favorit dadelkugle. Først kunne jeg ikke få nok af de sunde chokolademoussekugler, så var det cookie dough-kuglerne, der hittede (det gør de stadig), og nu er det altså de her bløde og knasende dadelkugler med peanutbutter, der lokker med mig. Da min kæreste smagte dem, sagde han, at de smagte ligesom en Lion Bar. Om det er rigtigt, skal jeg ikke kunne sige, for sådan én har jeg aldrig smagt. Men jeg tror på ham. Så hvis du er vild med Lion Bar eller bare godt kan lidt en sød, sundere mundfuld, der både er blød og knasende, så lover jeg dig, at de her dadelkugler lige er noget for dig. De smager fantastiske!

Ca. 20 stk.
Det skal du bruge:

  • 150 g dadler
  • 2-3 spsk. kogende vand
  • 1-1,5 spsk. peanutbutter
  • ½ tsk. salt
  • 10-15 g Rice Krispies (poppede ris)
  • 60 g mørk chokolade

Sådan laver du bløde og knasende dadelkugler:
Kom dadler, vand, peanutbutter og salt i en blender og blend til massen er homogen. Kom mere vand i, hvis massen er alt for fast. Rør Rice Krispies (Pif Paf Puf kender jeg dem som – er jeg den eneste?) i. Stil dadelkuglemassen på køl i en halv times tid, så den er nemmere at rulle til kugler og form det herefter til ca. 20 små kugler. Hak chokoladen fint. Smelt 40 g af chokoladen over vandbad. Hæld den smeltet chokolade over resten af chokoladen og rør rundt til det hele er smeltet. Vend dadelkuglerne i chokoladen og lad dem tørre på et stykke bagepapir. Opbevar dadelkuglerne i en lufttæt beholder. Jeg synes, at de smager bedst, hvis du spiser dem direkte fra fryseren.

dadelkugler_pifpafpuf_5dadelkugler_pifpafpuf_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Maria

    Ved du hvor mange kcal der er i en sådan en? 🤔🙄 Jeg er gået på kur og er startet med at tælle kalorier🙊 De ser rigtig lækre ud😍

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK