Dadelkonfekt med citron, hvid chokolade og lakrids

1

Dadelkugler er ofte at finde i vores køleskab eller fryser. De smager godt, mætter dejligt og stiller let den søde tand, der (næsten) altid dukker op hen på eftermiddagen. Dadelkugler med masser af citronskal og citronsaft er den perfekte kombination af sødt og surt. Sammen med sprød, hvid chokolade og lakrids, så er det en fantastisk lille mundfuld. Brug dadelkuglerne som en lille snack i madpakken eller lav dem som en lidt sundere julekonfekt. De vil passe godt på konfektfadet i juledagene.

12-15 stk.
Det skal du bruge:

  • 75 g mandelmel – kan erstattes af hele mandler blendet til mel
  • 4-5 friske dadler
  • 1 tsk. kogende vand
  • 1-2 tsk. citronskal
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • ¼ tsk. salt
  • 60 g hvid chokolade
  • Lakridspulver

Sådan laver du dadelkugler med citron, hvid chokolade og lakrids:
Skær dadlerne i mindre stykker. Kom mandelmel, dadler, citronsaft, citronskal, vand og salt i en minihakker eller blender. Blend til massen er homogen og samlet. Kom mere vand i, hvis konsistensen er for fast. Smag til med citronsaft- og skal. Stil dadelmassen i fryseren i ca. 30 minutter – så er det nemmere at trille til kugler. Tril dadelmassen til mundrette kugler. Stil dem i køleskabet, mens du smelter den hvide chokolade.

Hak chokoladen fint og kom 40 g i en skål. De sidste 20 g kommes i en anden skål. Smelt de 40 g over vandbad. Kom den smeltet chokolade over de 20 g chokolade og rør rundt til alt chokoladen er smeltet. Vend dadelkuglerne i den hvide chokolade og drys med lakridspulver. Opbevar i en lufttæt beholder i enten køleskabet eller fryseren.

Tip: Hvis du gerne vil undgå at skulle smelte chokolade og overtrække dadelkuglerne, så kan du hakke den hvide chokolade fint og vende i dadelmassen, når den er blendet. Tril dadelkuglerne i lakridspulver til sidst.

Måske opskriften på cookie dough-dadelkugler, gulerodskage-dadelkugler, bounty-dadelkugler og dadelkugler med peanutbutter og poppede ris også er noget for dig?

citron_dadelkugler_5citron_dadelkugler_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK