Dahl med kokosmælk og raita

1

Jeg bruger (alt for) meget tid på Instagram. Jeg synes, at det er en fantastisk inspirationskilde, og jeg nyder selv at dele billeder af mine opskrifter på min Instagramprofil – du kan finde mig derinde, hvor jeg hedder CathrineBrandt.dk. For længe siden så jeg et billede af en portion Dahl, der var serveret med saltede mandler, koriander og cherrytomater. Jeg husker ikke, hvilken profil det var, men lige siden har jeg tænkt på, at netop sådan en portion måtte jeg lave hjemme i mit eget køkken. Derfor fik vi Dahl til aftensmad i sidste uge. Og faktisk også i denne uge. For det smager så godt, at det er blevet en aftensmads-favorit hjemme hos os. Heldigvis er det supernemt at lave, og det passer sig selv på komfuret. I mens læser vi favorit-bogen (som gerne hænger på Ellinors arm hele tiden), bygger med DUBLO og laver BRIOs stabelklovn igen og igen og igen. Det er aftensmad, der passer lige ind i vores hverdag – supernemt, sundt og så velsmagende, at både Ellinor og vi gerne spiser en stor portion. Børnevenlig, familievenlig og vegetarisk aftensmad, når det er bedst!

Vi toppede vores skål med Dahl med saltede mandler, frisk raita, halverede cherrytomater og frisk koriander. Jeg serverer det også gerne med lidt ris eller hjemmebagte fladbrød eller naanbrød til.

4 personer
Det skal du bruge:

  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g røde linser (du kan købe røde linser her)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1/4 frisk chili (kom evt. lidt i af gangen, så du kan justere til sidst)
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. gurkemeje (frisk eller tørret)
  • 1 tsk. ingefær (frisk eller tørret)
  • 1 tsk. sukker
  • Friskkværnet peber
  • 1 dåse kokosmælk, 400 ml.

Raita:

  • 3 dl græsk yoghurt
  • ½ agurk
  • ½ spsk. finthakket koriander eller mynte (begge dele kan også kommes i)
  • Lidt frisk limesaft
  • Salt og peber

Hjemmelavet saltede mandler:

  • 250 g vand
  • 40 g groft havsalt
  • 200 g mandler

Sådan laver du Dahl med kokosmælk:
Snit løg i mundrette stykker. Hak hvidløg. Varm olivenolie op i en gryde. Svits løg og hvidløg kort til det bliver blødt, men ikke tager farve. Kom røde linser, hakkede tomater og krydderi i. Lad det simre i 20-25 minutter til linserne er møre. Tilsæt evt. en smule vand undervejs, hvis det er nødvendigt. Når linserne er møre kommes kokosmælken i. Lad det simre yderligere 10 minutter til det tykner en smule. Smag det til og server i dybe skåle toppet med f.eks. saltede mandler, cherrytomater, frisk koriander og raita.

Sådan laver du en frisk og let Raita:
Halver agurken på midten. Skrab det våde ud af agurken. Skær den i mundrette firkanter. Salt dem let og lad dem ligge i en si, så væsken kan dræne fra. Rør græsk yoghurt sammen med hakket koriander eller mynte, limesaft, salt og peber. Pres agurken for lidt af væden og vend dem i yoghurten. Smag til. Raitaen kan trække på køl eller serveres med det samme.

Sådan laver du saltede mandler:
Kom vand i en gryde og lad det komme i kog. Kom salt i og lad vandet koge op igen, så saltet opløses. Kom mandlerne i og lad vandet komme i kog endnu en gang. Sluk for gryden og lad mandlerne trække i saltvandet i 15 minutter. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Hæld vandet fra mandlerne og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist mandlerne i ovnen i 15-20 minutter. Afkøl og nyd.

Tip: chili sin carneHar du linser i overskud, så kan de bruges til at lave – det er også en lækker, varmende og vegetarisk aftensmad.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Dahl_kokosmaelk_raita_5Dahl_kokosmaelk_raita_1

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK