Dessert-kagebord med mange forskellige kager

4

Når jeg inviterer til fødselsdag, så er jeg ovenud begejstret for, at der er god grund til at bage kage – og gerne mange og meget af det. Invitationerne til min 25 års fødselsdag har I allerede set, og hovedretten har jeg også delt med jer – små sliders, der nemt kan laves til mange, da det meste kan forberedes i god tid. Men nu til desserten!

Jeg elsker selv desserter, hvor der er mulighed for at smage på mere end bare én kage. Derfor planlagde jeg et dessertbord med fem forskellige kager, der alle blev serveret i små portioner eller stykker. Én lille chokoladecookie, én cheesecake i glas og tre skærekager. Brownie, gulerodskage og mazarinkage med chokoladefrosting. Kagebord er en dejlig dessert, da alt kan forberedes længe i forvejen, er nemt at servere til mange og passer perfekt hvad end du skal holde fødselsdag, barnedåb eller fest.

Sådan laver du et kagebord med mange forskellige kager:
Det skal du bruge:

Sådan bager du en den bedste mazarinkage med chokoladefrosting:

 • 80 g smør
 • 175 g sukker
 • 2 æg (deles i hvide og blomme)
 • 200 g kogte kartofler
 • 50 g mandler
 • 50 g mandelmel
 • 125 g marcipan

Chokoladefrosting:

 • 125 g flormelis
 • 25 g kakaopulver
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • 50 g blødt smør
 • 3-4 spsk. mælk

Tænd ovnen på 175 grader over/under varme. Blend mandlerne til en grov mandelmel. Mos de kogte kartofler. Pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen og pisk godt efter hver blomme. Kom mandelmel, hakkede mandler, kartofler og revet marcipan i dejen og pisk til dejen er homogen. I en anden skål piskes æggehviderne stive og vendes herefter forsigtigt i dejen. Kom bagepapir i en form på ca. 25 x 15 cm. Hæld dejen i formen og bag kagen i 25-30 minutter. Kagen er færdigbagt, når den er letgylden i kanten og der ikke hænger dej ved, hvis du stikker en gaffel ned midt i kagen.

Chokoladefrosting: Kom alle ingredienserne i en skål og pisk til sammen til det er luftigt og uden klumper.

Tip: Mazarinkagen kan sagtens fryses ned, så du kan forberede den i god tid. Jeg skar kagen ud i 3×3 cm stykker og sprøjtede chokoladefrostingen på med en tyl.

smaakagermazarin_chokolade_smaakager_4

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Malene

  Hej Cathrine. Er ved at planlægge min 50 års fødselsdag for 14 veninder. Vi skal have Tapas og til dessert har jeg tænkt mig at bruge nogle af dine ideer på kagebord. Når du skriver små cookies a 20 gram. Er det så den mængde rå dej du vil bruge på hver cookies? PS er vild med din rugbrødsopskrift, så vil nu prøve nogle af dine kager af😊

  1. Hej Malene.

   Det lyder som en helt fantastisk fødselsdag! Gid det var mig 🙂

   Kagetapas er så skønt. Jeg elsker, når man kan smage på mange forskellige kager.
   Ja, lige netop – en cookie af 20 g rå cookiedough. Så bliver de ikke så store, og der er plads til andre kager i maven også 🙂

   Hav en rigtig skøn fødselsdag!
   Cathrine

 2. Rikke Vinther

  Hej Cathrine
  Vil lave kagebuffet til 2 gange 40 års fødselsdag. Ved du hvor læne disse cookies kan holde sig friske? Rart at kunne starte i god tid….
  Mvh Rikke

  1. Hej Rikke.

   Du kan med fordel lave cookiedejen og fryse den ned. Så kan de bages på dagen, hvor de smager allerbedst. Eller dagen før – det tager de bestemt heller ikke skade af, hvis de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

   Men du får de bedste cookies, hvis du laver cookiedejen, former den til kugler, fryser den. På dagen eller dagen før tages de op af fryseren. Lad dem tø og vend dem i flormelis og bag dem herefter 🙂

   Hav en rigtig skøn fødselsdag!
   Mvh. Cathrine

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder
9. februar 2018
Semlor – hjemmebagte svenske fastelavnsboller med luksusfyld
31. januar 2018
Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017

FACEBOOK