Egg fried nudler – nem og hurtig

1

Egg fried nudler eller ris er en helt perfekt enkelt-mands ret, der både er billigt at lave og ikke tager særlig lang tid. Jeg spiser det ofte, hvis jeg er alene hjemme. Det er også en rigtig god ”stop mad spild” ret, da de fleste grøntsager kan bruges i, og så er det helt ideelt med kolde ris eller nudler fra aftenen før. Jeg er virkelig vild med det, og så kan man jo selv bestemme, hvilke krydderier og krydderurter, man foretrækker. Der kan også sagtens tilføjes rejer, kylling eller oksekød. Velbekomme!

1 person
Det skal du bruge:

  • 50g fuldkornsnudler – eller mængde efter behag
  • 1 gulerod
  • 3 asparges
  • 2 forårsløg
  • 2 æg
  • 1 cm frisk chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander – kan sagtens udelades eller udskiftes med fx bredbladet persille
  • 1 lime – saften herfra
  • 1 spsk. soyasovs
  • ½ tsk. rørsukker
  • Cashewnødder eller peanuts


Sådan laver du egg fried nudler:

Kog noget vand og kom det over nudlerne – lad dem trække imens resten gøres klar. Skræl guleroden og riv den til tynde strimler på et mandolinjern. Skær asparges og forårsløg i mundrette stykker. Hak hvidløg og chili fint. Varm olie på en pande og slå æggene ud på panden. Lad dem stege i ca. 1-2 minutter, mens du rører rundt i det. Tilsæt guleroden, aspargesene, forårsløgene og nudlerne. Rist hvidløg og chili af på panden til det kan duftes. Rør det hele sammen og tilsæt soyasovs, rørsukker og hakket koriander. Smag til med salt og peber. Anret og pynt af med groft hakket cashewnødder eller peanuts.

Egg_fried_nudler-fb

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Triple Chocolate Chip Cookies – Cookies med hvid, lys og mørk chokolade
16. august 2017
Kold morgengrød med perlebyg, hytteost og rabarberkompot
10. august 2017
Flødeboller fyldte med jordbær og chokoladefrosting
6. august 2017
Pastasalat med peberrodscreme og sommergrøntsager
3. august 2017
Valnøddebrød – luftigt surdejsbrød med valnødder
29. juli 2017

FACEBOOK