Falafler med persille og pistacienødder

1

Jeg er vild med falafler. De er sprøde udenpå, bløde indeni, krydret og fulde af smag. Men jeg er haft svært ved selv at lave nogle, der er lige så gode, som dem man kan få, når man køber en döner. Nu har jeg dog endeligt fundet frem til en god opskrift, der sikrer gode og luftige falafler. Og jeg oplever altså, at hvis mine falafler skal blive rigtigt gode, så skal de friteres og ikke en tur i ovnen. Det gør dem meget mere lette og luftige. Jeg steger mine falafler i god, økologisk raspolie, og hvis man bare undgår at spise friteret mad hver dag, så sker der ingenting ved at lave en god falafel en gang i mellem. Faflerne er sunde og næringsrige i sig selv, og de kan altså sagtens bages i ovnen, hvis du foretrækker det.

Faflaferne indeholder godt med krydderier og krydderurter. Derudover har jeg tilsat usaltet pistacienødder for at give lidt ekstra smag og struktur. De hjemmelavet falafler nyder jeg at spise sammen med masser af friske grøntsager; kål, gulerod, tomat, agurk, avokado, fennikel osv. Derudover serverer jeg ofte brød til, som fx et nemt foccacia, pitabrød eller tortillas og en god humus, guacamole eller en lidt stærk chilidressing. Falaflerne er rigtig gode i madpakken, og så er jeg sikker på, at børnene i huset får svært ved at holde fingrene fra de runde, sprøde og grønne falafler.

Nok til 6 voksne
Det skal du bruge:

 • 600g udblødte kikærter (ikke kogte)
 • 2 store håndfulde persille
 • 3 fed hvidløg
 • 2 løg
 • 4 tsk. stødt spidkommen
 • 1 spsk. tahin
 • 2 cm frisk chili (kom mere i, hvis du ønsker dem ekstra krydret)
 • 3 spsk. citronsaft
 • 4 æg
 • 1 tsk. salt
 • 5 spsk. rasp
 • 50g usaltet pistacienødder
 • Rapsolie til at stege i


Sådan laver du hjemmelavet falafler:

Kom alle ingredienserne i en skål og blend det til en homogen masse. Hak pistacienødder groft i en minihakker og kom dem i. Varm raspolien i en gryde. Form små falafler med en ske og steg dem i olien. Steg dem til de er gyldne og hold dem lune i ovnen, til de skal serveres og spises.

Tip: Lav gerne en stor portion, når du er i gang. De kan sagtens fryses ned.

Falafler-1

Falafler-2

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK