Får du dit D-vitamin?

0

Vidste du at kroppen har brug for D-vitamin? Specielt efter en lang vinter er det vigtigt, at vi indtager D-vitamin i gennem vores mad eller vitaminpiller. Solens stråler på huden giver os det, og derfor er vi mange, der mangler D-vitamin efter vinteren. D-vitaminet har en indflydelse på vores immunforsvar, så et tilstrækkeligt indtag kan beskytte os fra mange af vinterens forkølelser og sygedage.

Det er også med til at regulere tarmens optag af næringsstoffer, og derfor har det en indflydelse på kroppens balance af calcium, magnesium og fosfat. Vi kan altså sikre, at vores kroppe får det optimale ud af de sunde råvarer, vi spiser i løbet af dagen, hvis vi sørger for at få D-vitamin nok.

Kroppen er altid klar til at optage D-vitamin. I vores organer har D-vitaminet stor betydning for forskellige kropsfunktioner som fx celledeling og cancerudvikling. Det er altså ikke kun om vinteren, at vi kan beskyttes fra sygedage, men også på længere sigt og ved mere alvorlige sygdomme.

De nordiske anbefalinger lyder på et dagligt indtag på 10 mikrogram dagligt fra alderen 6-23 måneder, 7,5 mikrogram dagligt fra 2-60 år og 10 mikrogram dagligt for +60 årige samt gravide og ammende.

Vi får primært D-vitamin fra solens stråler. Solarier har meget lidt UVB-stråling og det tæller derfor ikke med. Derudover får vi det fra forskellige fødevarer såsom fisk, kød, æg, mælk, fedtstoffer, brød og kornprodukter, ost og fjerkræ.

Så husk at nyde solens stråler, når de kigger frem – de tæller alle sammen. Sørg for at spise fisk flere gange om ugen. Spiser man 300g fed og mager fisk om ugen, kan behovet dækkes. Og husk at tjekke om din daglige vitaminpille indeholder D-vitamin.
fb-dvitamin

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK