Flødeboller fyldte med jordbær og chokoladefrosting

0

Da jeg bagte den her lækre chokoladekage med chokoladefrosting, havde jeg en lille portion frosting tilbage. Det skulle absolut ikke få til spilde! I mit køleskab kunne jeg finde marcipan, æg, jordbær og chokolade. Og så havde de her flødeboller næsten skabt sig selv. En overdådig og ret så uimodståelig flødebolle, kan den vist godt beskrives som. Den skønneste, sommerlige flødebolle.

6 stk.
Det skal du bruge:

  • 6 skiver marcipan på ca. 3-5 mm
  • 6 jordbær
  • ¼ portion af den her chokoladefrosting
  • 150 g mørk chokolade
  • 25 g pistacienødder, finthakket

Skum:

  • 80 g sukker
  • 40 g glukosesirup
  • 30 g vand
  • 2 æggehvider, ca. 50-60 g
  • 1 spsk. sukker

Sådan laver du flødeboller med chokoladefrosting-fyldte jordbær:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom marcipanbundene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 8-10 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem afkøle på en rist. Udhul jordbærrene og fyld dem med chokoladefrosting.

Nu laves skummet. Kom æggehviderne og 1 spsk. sukker i en skål og pisk det stift.

Kom sukker, glukosesirup og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det koge til det er 117 grader varmt – hold godt øje med det.

Hæld nu den varme sukkermasse ned i æggehviderne forsigtigt og i en tynd stråle, mens du stadig pisker. Sørg for, at sukkerlagen ikke ender alt for meget på kanten af skålen. Pisk indtil skummet er fast og sejt, og du kan trække tråde med piskeren. Kom skummet i en sprøjtepose.

Læg et jordbær på midten af hver marcipanbund. Sprøjt flødebolleskummet på, så jordbærret dækkes, og flødebollen får din ønsket form. Lad flødebollerne stå og tørre i 30-60 minutter ved stuetemperatur inden, at du overtrækker dem med chokolade.

Temperere chokoladen ved at hakke alt chokoladen fint. Kom 2/3 af chokoladen i en skål og smelt den over vandbad. Når chokoladen netop er smeltet (den må ikke blive over 33 grader), så hældes den over den sidste 1/3 chokolade. Rør i midten af chokoladen til det hele er smeltet. Hæld chokoladen over hver flødebolle og drys med finthakket pistacienødder.

 

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK