Foccacia med ramsløg og pinjekerner

0

Foråret er kommet tidligt i år, og det betyder, at de flotte og velduftende ramsløg allerede begynder at pynte rundt omkring i de danske skove. Jeg er så heldig, at der vokser masser af ramsløg i skovene i Århus, så jeg har rig mulighed for at gå på rov og plukke de skønne ramsløg. Ramsløget dufter og smager mildt af hvidløg. Jo mere spæd ramsløget er, jo mildere smager det af hvidløg. Jeg er vild med tanken om, at bruge alle de spiselige ting, som naturen giver os. Og ramsløg er nemt at bruge i sit køkken. På en af sidste uges gåture, plukkede min kæreste og jeg et par håndfulde. Noget af ramsløget brugte vi til at smøre en cuvette med, inden den kom i ovnen, som du kan se et billede af på min instagram. Det smagte skønt. Resten af ramsløgene brugte jeg i et foccaciabrød, som jeg skulle have med til veninde-hygge. Det hjemmebagte foccacia blev heldigvis rost og spist op, så nu får I også opskriften.

Det skal du bruge:

  • 500g koldt vand
  • 5g økologisk gær
  • 1,5dl surdej (kan udskiftes med 1dl vand og 2g gær)
  • 300g hvedemel
  • 300g groft ølandshvede (kan udskiftes med hvedemel eller grahamsmel)
  • 2 håndfulde ramsløg
  • 50g pinjekerner
  • 12g salt
  • 2 spsk. olivenolie


Sådan bager du et foccaciabrød med ramsløg og pinjekerner:

Kom pinjekernerne på en tør pande og rist dem til de er gyldne. Skyl ramsløgene, dyp dem tørre og snit dem i tynde strimler. Kom vand, gær og surdej i en skål og rør det sammen. Tilsæt herefter mel, salt og olivenolie. Ælt dejen godt. Når dejen er næsten færdigæltet kommes ramsløg og pinjekerner i, og dejen æltes yderligere til den er fin og glat. Lav gerne en glutenprøve for at sikre, at dejen er æltet nok. Kom dejen i en skål, der er smurt med en smule olivenolie. Stil dejen på køl og lad den hæve natten over.

Dagen efter vendes dejen ud i en form, der måler ca. 25x35cm. Tryk dejen forsigtigt ud, så den fylder hele formen. Hæld lidt olivenolie og salt over dejen og tryk det ned i dejen med fingrene. Lad brødet hæve tildækket i ca. 2 timer. Bag brødet i en 250grader forvarmet ovn i ca. 20 minutter.

Foccacia1

Foccaica-2

Foccaica-3

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder
9. februar 2018
Semlor – hjemmebagte svenske fastelavnsboller med luksusfyld
31. januar 2018
Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017

FACEBOOK