Glutenfri crumble med ribs og mælkechokolade

0

Crumble er min absolut favoritkage. Eller i hvert fald én af dem. Jeg elsker de syrlige ribs sammen med sød mælkechokolade og sprød crumbledej. Server gerne ribscrumblen lun sammen med cremefraiche, letpisket flødeskum eller en generøs klat vaniljeis. Så bliver det ikke bedre! Ribsene kan sagtens blandes med andre bær og frugter, fx jordbær, hindbær eller æbler. Crumblen smager også fantastisk dagen efter, så sørg for at der er rester.

Det skal du bruge:

 • 150g finvalsede havregryn (glutenfrie hvis crumblen ønskes glutenfri)
 • 75g mandelmel
 • 75g rørsukker
 • 30g hakkede mandler
 • 1 knivspids salt
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • 100g koldt smør
 • 500g ribs
 • 2 tsk. citronsaft
 • 75g rørsukker
 • 100g mælkechokolade


Sådan laver du en glutenfri ribscrumble:
Tænd ovnen på 175 grader. Bland alle ingredienserne til crumblen og rør det sammen med hænderne til smørret er fordelt. I en anden skål blandes ribs med sukker og citronsaft. Hæld ribsene i bunden af et tærtefad på 28cm eller 6 små tærtefad på 10-12cm i diameter. Drys hakket mælkechokolade over. Fordel crumbledejen over bærrene. Bag crumblen i 20-30 minutter til ribsfyldet bobler og crumbletoppen er gylden.

Crumble_ribs_4 Crumble_ribs_10

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Kokosmakroner med lime og mælkechokolade
15. marts 2018
Bløde rosinboller
8. marts 2018
Purpurhvedeboller med tranebær og valnødder
3. marts 2018
Smørbagte småkager med chokoladestykker
24. februar 2018
Nem mad til børnefødselsdagen – til både børn og voksne
22. februar 2018