Grøntsagsfritter – 3 forskellige slags

0

Skal grøntsagerne være nemme at lave og appetitlige for hele familien – både børn og voksne, så er grøntsagsfritter vejen frem. Bare ordet ”fritter” vækker appetitten hos de fleste børn. Du kan bruge lige de grøntsager, du bedste kan lide. Jordskokker, butternutsquash, peberfrugt, rodfrugter osv. Denne gang lavede jeg fritter ud af broccoli, grønne bønner og hokkaidogræskar. Der bliver mange sunde fritter ud af den her portion, men de kan sagtens lunes i ovnen dagen efter, hvis de ikke bliver spist alle sammen. Lav en lækker dressing til, som grøntsagsfritterne kan dyppes i – det gør det ekstra lækkert.

Det skal du bruge:

  • 1 hokkaidogræskar
  • 1 broccoli
  • 400 g grønne bønner (frosne kan også bruges)
  • 2-4 spsk. olivenolie
  • Salt og chili

Yoghurtdressing:

  • 3 dl yoghurt
  • 1-2 håndfulde persille
  • Salt og peber

Sådan laver du sunde og sprøde grøntsagsfritter:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Del hokkaidogræskarret på midten, fjerne kernerne og skræl. Skær det i skiver på ca. ½ cm. Skræl broccolistokken og skær broccoliet ud i lange buketter. Broccolistokken kan sagtens spises. Skyl bønnerne og nip enderne af. Kom alle grøntsagerne i en skål og vend dem med olivenolie, salt og evt. lidt chili. Vend grøntsagsfritterne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 25-30 minutter til de er gyldne og sprøde.

Yoghurtdressing: Kom yoghurt og persille i en skål og blend det sammen. Smag til med salt og peber.

groentsagsfritter_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017

FACEBOOK