Groft brød med ribs og pistacienødder

0

Gode brød kan sagtens bages derhjemme. Det handler bare om at give sig god tid og bruge gode råvarer. De grove meltyper passer perfekt sammen med syrlige bær og sunde nødder. Giv dig tid til at ælte dejen, lad dejen få lov til at hæve og udvikle smag, og lad dig overraske af smag, skorpe, duft og krumme, når du skærer dit nybagte brød over. Jeg elsker at bage mit eget brød – det smager så meget bedre, når man ved hvilke råvarer, det indeholder, og hvor meget man har gjort sig umage for at opnå et fantastisk resultat. Server brødet med smør, ost eller pølse.

Det skal du bruge:

  • 400g koldt vand
  • 50g surdej (kan udskiftes med 5g gær og ½ dl vand)
  • 100g rugmel
  • 400g sigtet speltmel
  • 15g salt
  • 100g ribs
  • 100g usaltet pistacienødder

Sådan gør du:
Kom vand, surdej, mel og salt i en skål og ælt dejen godt til den er glat og smidig. Kom ribs og pistacienødder i og ælt dejen en smule mere til bær og nødder er fordelt. Form dejen til et brød og kom det i en hævekurv. Dæk dejen til (jeg bruger et hør-viskestykke) og lad dejen hæve tildækket på bordet i et par timer, hvorefter den stilles i køleskabet natten over.

Dagen efter tændes ovnen på 250 grader med en bagesten eller bageplade i. Vend brødet ud på en bagespade eller et stykke bagepapir og kom det i ovnen, når den er helt varm. Brødet kan også bages i en gryde, hvis du foretrækker det. Bag brødet i ca. 30-40 minutter til det er godt gyldent. Brødet skal have 99-100grader som kernetemperatur, for at det er bagt færdigt. Lad brødet køle på en rist og nyd det!

Groftbroed_ribs_3 Groftbroed_ribs_6 Groftbroed_ribs_12

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK