Groft kurvebrød Cathrine Brandt

Groft kurvebrød

0

Det jeg rigtigt godt kan lige ved at bage er, at der kun skal simple ingredienser af høj kvalitet til, før man har et fantastisk brød. Det synes jeg er meget fascinerende. Dette brød var mit første i min hævekurv – og sikke en succes. Det smagte både groft og dejligt og så samtidig rigtig flot ud. Brug brødet i madpakken, som tilbehør til ost eller blot smurt med et dejligt lag rigtig smør.

Det skal du bruge:

  • 3g gær
  • 350g koldt vand
  • 1,5 dl surdej (Se hvordan – klik her)
  • 150g økologisk hvedemel
  • 150g økologisk grahamsmel
  • 200g økologisk groft speltmel
  • 15g salt – gerne havsalt
  • 1 hævekurv


Sådan laver du et groft kurvebrød:

Hæld det kolde vand i en skål. Opløs gæren i vandet og kom surdejen i. Tilsæt melet og saltet og ælt nu dejen. Den kan æltes i hånden – dog kræver det, at man først ælter den lidt i skålen til noget af vandet er absorberet, da det er en ret våd dej. Man kan også ælte dejen på en røremaskine.

Når dejen er æltet glat og smidig lægges den i en skål smurt med olie. Stil den i køleskabet med et låg eller film over i ca. 24 timer.

Dagen efter: Vend dejen ud på bordet og form den efter formen på din hævekurv. Kom dejen i hævekurven, der forinden er drysset med et godt lag mel. Lad dejen hæve i ca. 2 timer.

Sæt en bagesten eller bageplade (beklædt med et stykke bagepapir) i ovnen og varm ovnen op til 225grader. Vend dejen ud på en meldrysset bagespade og sæt brødet ind på den varme bageplade eller bagesten. Bag brødet i ca. 30 minutter. Lad brødet afkøle og nyd det!

Groft kurvebrød Cathrine Brandt

Groft kurvebrød Cathrine Brandt

Groft kurvebrød Cathrine Brandt

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder
9. februar 2018
Semlor – hjemmebagte svenske fastelavnsboller med luksusfyld
31. januar 2018
Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017

FACEBOOK