Grove burgerboller med speltmel

4

Hjemmebagte burgerboller er så nemme at lave, og så får de din burger til at smage så meget bedre. Burgerboller skal være bløde og luftige, og så må de gerne smage en smule sødt og lidt af smør, så de klæder det sure, sprøde og umamirige indhold. Lige netop sådan er de her hjemmebagte, bløde burgerboller. Burgerbollerne er bagt på speltmel, fordi at jeg synes, at det giver burgerbollerne meget mere smag samtidig med, at de mætter mere. Hvis du foretrækker en hel lys og luftig burgerbolle, så finder du en opskrift på det lige her.

Burgerbollerne kan bruges til den helt klassiske burger med en hakkebøf, men den passer også perfekt til en ribbenstegsburger med langtidsstegt ribbensteg eller som burgerbolle til en vegetarburger med den bedste kikærtebøf.

10 store burgerboller
Det skal du bruge:

  • 400 g lunken vand
  • 25 g gær
  • 400 g sigtet speltmel
  • 50 g groft speltmel
  • 50-75 g fin ølandshvedemel eller hvedemel
  • 25 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 10 g salt
  • 1 æg til at pensle med

Sådan bager du bløde og luftige burgerboller:
Kom vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt dejen til den er samlet. Det tager omkring 5 minutter. Kom nu det bløde smør ved og ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålen i røremaskinen eller bordet. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 10 stykker. Form hver dejstykke til en bolle ved at folde siderne ind over hinanden hele vejen rundt. Du kan se i videoen her, hvordan du former og spænder en burgerbolle op. Stil spelt-burgerbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med foldningerne nedad. Lad burgerbollerne hæve tildækket i 15 minutter. Tryk bollerne flade med håndfladen til den ønskede størrelse. Lad bollerne efterhæve yderlig i 45 minutter. Pisk et æg sammen og pensle bollerne. Bag burgerbollerne på 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Maria

    Hej Cathrine. Mener du gram, når du skriver gram ud fra vand? Jeg ville normalt måle i ml., men bliver usikker nu.

    Mvh. Maria

  2. Sissel

    Hej Cathrine.
    Dejlig blog som jeg ofte benytter mig af 🙂
    Jeg syntes at dejen er meget klistret og nærmest “flydende” efter æltning, trods det at jeg har afmålt meget nøjagtigt.
    Skal den være det?

    1. Hej Sissel.

      Mange tak! Dejligt, at du har lyst til at følge med.
      Dejen skal være fugtig, men hvis du synes, at den er så våd, at den ikke kommer til at kunne formes, så kom lidt mere mel i 🙂

      God weekend.

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017
Grydebrød – surdejsbrød bagt i gryde
2. september 2017

FACEBOOK