Grove og sunde gulerodsbrud

3

Tiden står stille i den lille babybobbel. Den 11/10 bød vi velkommen til et nyt menneske og blev samtidig en lille familie. Jeg stornyder tiden! Heldigvis har Ellinor et mildt og roligt sind, så selvom tiden primært går med at hygge, så er der heldigvis stadig tid til at bage. De her hjemmebagte gulerodsbrud er nemme og lette at bage, da de kun kræver en kort hævetid, og så er dejen så fast, at den nemt kan æltes på bordet. Gulerodsbollerne er sundere og grovere end den version, man kender fra bageren, der ofte indeholder ret meget sukker, smør og ren hvedemel. De her gulerodsbrud byder på masser af smag og kostfibre, og så er de den perfekte bolle til madpakken, morgenbordet eller eftermiddagshygge.

9 store gulerodsbrud
Det skal du bruge:

  • 250g lunkent vand
  • 20g økologisk gær
  • 2 tsk. sukker
  • 200g fuldkorns speltmel (kan udskiftes med grahamsmel eller groft ølandshvede)
  • 275g hvedemel
  • 8g salt
  • 30g blødt smør
  • 1 æg
  • 80g solsikkekerner
  • 200g skrællet og revet gulerod (2-3 stk.)

Sådan bager du lækre og nemme gulerodsbrud:
Kom vand, gær og sukker i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er samlet. Tilsæt nu det bløde smør og ælt dejen til den er smidig og glat. Æltningen kan sagtens foregå på bordet, da dejen er ret fast og derfor ikke kræver en røremaskine. Når dejen er æltet færdig skal den hæve 1 time på bordet dækket med et klæde over.

Skræl og riv gulerødderne groft. Når dejen har hævet laves der en stor fordybning i midten af dejen. Slå ægget ud i fordybningen og kom også gulerødder og solsikkekerner i. Fold dejen indover fyldet til dejen ligner en bolle. Brug nu en bagespatel, kniv eller paletkniv til at hakke dejen i små stykker. Fold hele tiden dejen sammen med fyldet indtil dejen er delt i mange små stykker. Beklæd en bageplade med bagepapir. Del dejen i 9 boller og før dem over på bagepapiret. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader varmluft og bag gulerodsbollerne i ca. 12-15 minutter.

Gulerodsbrud_1 Gulerodsbrud_4

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK