Grove pizzasnegle med skinke og ost

0

Pizzasnegle er altid en succes. Grove pizzanegle er min favorit, da jeg foretrækker den smag, som det gode og grove mel giver, og at de hjemmebagte pizzasnegle mætter godt. Pizzasneglene er fyldt med skinke og ost, og så elsker jeg en blanding af dijonsennep og akaciehonning fremfor tomatsovs – det smager så godt sammen med skinke og ost. Hvis du bedre kan lide en klassisk pizzasnegl med tomatsovs, så har jeg delt en opskrift på den tomatsovs, jeg bruger i pizzasnegle og pølsehorn under “tip” lidt længere nede i opskriften

Jeg ved, at jeg kommer til at bage mange pizzasnegle og de bedste pølsehorn her i foråret og sommeren. Det er så nemt at pakke en madkurv og tage på legepladsen, ned til vandet eller på gåtur, hvis fryseren er fyldt med pizzasnegle og pølsehorn.

Det skal du bruge:

  • 3 dl mælk – jeg brugte skummetmælk
  • 50 g smør
  • 2 tsk. rørsukker
  • 40 g gær
  • 2 spsk. skyr (yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt kan også bruges)
  • 300 g fin ølandshvedemel eller hvedemel
  • 150 g groft speltmel
  • 10 g salt
  • 200-250 g skinke
  • 200-250 g revet ost – mozzarella eller gouda er mine favoritter
  • 3 spsk. dijonsennep*
  • 2 spsk. akaciehonning*
  • 1 æg til at pensle med

Sådan bager du de bedste, grove pizzasnegle:
Lun smørret i en gryde til det er smeltet. Tag gryden af varmen og bland mælken sammen med smørret. Kom det op i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, skyr og mel. Ælt det hele godt sammen i hånden eller på en røremaskine til dejen er glat. Lad det hæve tildækket ved stuetemperatur i 45 minutter. Rør dijonsennep og akaciehonning sammen og vend skinke og ost i.

Vend dejen ud på et medrysset bord og rul den til en rektangel på ca. 1 cm tykkelse. Smør dejen med dijonsennep/akaciehonning eller tomatsovs. Fordel skinke og ost. Rul dejen til en roulade. Skær rouladen ud til pizzasnegle på ca. 2 cm tykkelse. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et lille tryk, så de flader en smule ud. Lad pizzasneglene hæve tildækket i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pisk et æg sammen og pensel pizzasneglene. Bag dem i ca. 15-20 minutter til de er gyldne. Lad dem køle på en rist og nyd.

*Tip: Du kan udskifte dijonsennep og akaciehonning med en tomatsovs i stedet. Bland 3 spsk. ketchup med 2 spsk. tomatpuré, lidt salt, peber og tørret oregano.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017

FACEBOOK