Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage

2

 

Ellinor er altid sulten, når hun kommer hjem fra dagpleje. Selvom hun spiser dejlig eftermiddagsmad, når hun vågner fra sin middagslur, så skal der endnu et mellemmåltid til før, at vi spiser aftensmad. Ofte består det af en knækbrød, overnight oats eller sunde pandekager – bananpandekager eller klatkager. Jeg havde egentligt ikke tænkt, at I kunne bruge en opskrift på klatkager, da det er ret så simpelt. Men flere spurgte, da jeg delte et billede af klatkagerne på Instagram, så nu får I opskriften her.

Jeg laver gerne klatkager til både morgenmad eller mellemmåltider. Det er den perfekte, sunde snack til børn. Du kan også lave en portion og sende nogle med i madpakken. Gulerødderne i de sunde pandekager er en nem måde at få spist lidt flere grøntsager på for både børn og voksne.

10-14 stk. (2-4 personer til eftermiddagsmad)
Det skal du bruge:

  • 70 g grovvalsede havregryn (kan erstattes af finvalsede havregryn)
  • 30 g finvalsede havregryn
  • 250 g vand
  • 0,5-1 dl mælk
  • ½ tsk. salt (juster og smag til efter din egen smag)
  • 1 stor gulerod
  • 1 æg
  • ½ tsk. bagepulver
  • Smør til at stege i

Sådan laver du sunde klatkager af havregrød og revet gulerod:
Kom havregryn, vand og salt i en gryde. Riv guleroden groft og kom i. Kog havregrøden og kom mælken i undervejs. Juster mængden af væske – havregrøden skal ikke være alt for flydende, da ægget vil gøre den tyndere også. Når havregrøden begynder at koge tages den af varmes og kommes i en skål. Lad grøden køle af – den skal være lun eller helt kold før.

Kom æg og bagepulver i og rør havregrøden homogen. Kom smør på en pande. Lav havregrødsklatkager af en stor spiseskefuld og steg dem på begge sider.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Julie

    Hej! De ser lækre ud! Skal der bruges både grov- og finvalsede gryn? Eller kan man nøjes med de fine, når det nu lige er det vi har i skabet😊

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017
Grydebrød – surdejsbrød bagt i gryde
2. september 2017

FACEBOOK