Hindbærsnitter Cathrine Brandt

Himmelske hindbærsnitter

4

Hindbærsnitter Cathrine Brandt

Jeg er normalt ikke den store fan af hindbærsnitter, men disse hjemmelavede hindbærsnitter er en lille bid af himmelen. Jeg bagte dem til en veninde, der elsker hindbærsnitter, og de fik meget stor ros af alle, der smagte dem. Denne opskrift er rimelig nem at gå til. Man kan vælge at lave ingredienserne selv eller bruge en god hindbærmarmelade og mandelmel, hvis man er i tidspres eller blot foretrækker dette.

Nyd hindbærsnitterne til en kop kaffe eller tag dem med på skovtur, på stranden eller i parken. God fornøjelse.

Hindbærsnitter Cathrine Brandt

15 -20 stk.
Det skal du bruge:
Dej:

 • 375g hvedemel
 • 200g sukker
 • 60g mandelmel eller fintblendede smuttede mandler
 • Kornene af en ½ vaniljestang
 • 275g smør
 • 1 æg


Desuden:


Sådan laver du himmelske hindbærsnitter:

Kom hvedemel, sukker, mandelmel og vaniljekorn i en stor skål. Bland det sammen. Skær smørret i mindre stykker, og gnid det ind i mel blandingen med fingrene, til du har en meget ‘krummet’ dej. Tilsæt ægget og saml dejen hurtig til du har en ensartet dej.

Del dejen i to lige store portioner. Rul den ene halvdel ud til en firkantet plade mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 3mm. Gentag processen med den anden dej portion. Sørg for at de har samme størrelse. Læg de to dejplader på et fladt fad. Kom dem i køleskabet og lad det hvile i ca. 1 time.

Forvarm oven til 190⁰ varmluft. Tag en dejplade ud af køleskabet og fjern det øverste lag bagepapir. Før dejen over på en bageplade. Pensel lidt sammenpisket æg i kanten af dejpladen. Fordel hindbærmarmeladen på dejen i et jævnt lag med bagsiden af en spiseske. Tag den anden dejplade ud af køleskabet og fjern det ene stykke bagepapir. Læg dejpladen over marmeladen med dejsiden nedad og fjern nu det andet stykke bagepapir.

Tryk let fra midten og ud, så du undgår luft mellem lagene. Pensel overfladen med æg og prik det øverste lag mange gange med en gaffel. Drys med finthakkede mandler.

OBS: Hvis du ønsker at pynte dine hindbærsnitter med glasur og krymmel, så undlad mandlerne og vent med at komme det på til de er helt kolde!

Sæt hindbærsnitterne i ovnen og bag dem i ca. 25 minutter til de har fået en gylden overflade. Tag dem ud af ovnen og før over på en rist – lad  afkøle helt. Skær ud i passende stykker og opbevar hindbærsnitterne i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur.

Hindbærsnitter Cathrine Brandt

Hindbærsnitter Cathrine Brandt

Hindbærsnitter Cathrine Brandt

Hindbærsnitter Cathrine Brandt

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Tenna Eriksen

  Hej Cathrine.
  Så har jeg fået lavet hindbærsnitter! – dejlig nem opskrift og de er super gode!
  Det er ikke sidste gang jeg vil benytte mig af din side.

 2. Anne Olsen

  Til venninde-kom-sammen lavede jeg disse hindbærsnitter. Super nemme og virkelig lækre. Selvom hindbærsyltetøjet tog på vandring i min ovn under bagningen, var det helt sikkert rengøringen værd. Veninderne har allerede beordrede snitterne med på Skanderborg senere på året. 🙂

  1. Jeg er så glad for at høre, at de faldte i alles smag 🙂

   Ægget, der smøres i kanterne, skulle gerne forhindre, at marmeladen forsvinder fra snitten. Så det må være der, at der er gået noget galt. Det lykkeS helt sikkert næste gang, du prøver at bage dem :).

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017

FACEBOOK