Hjemmebagt groft toastbrød

0

Toast. Hvem elsker ikke en toast? Sprødt og blødt brød, smeltet ost og salt hamburgerryg eller skinke. I forsøget på at holde vores køkkenskuffer nogenlunde overskuelige, så har vi faktisk fravalgt at eje en toastmaskine (læs: vi ville ikke kunne styre det). Toast er nemlig meget værdsat herhjemme. Det smager bare så godt! Særligt med hjemmebagt toastbrød. Det giver så meget mere smag og tekstur til toasten, og gør absolut kun toasten bedre. Brødet er også perfekt som sandwichbrød. Min favorit-toast er med ost, hamburgerryg, avokado og et tyndt lag dijonsennep. Dét er comfort food! Toastbrød er så nemt at bage selv, og det smager så meget bedre end den købte version.

Det skal du bruge:

  • 15 g gær
  • 3 dl mælk
  • 400 g hvedemel
  • 100 g groft ølandshvedemel eller grahamsmel
  • 15 g sukker
  • 10 g salt
  • 45 g blødt smør
  • 1 bageform på ca. 1,5 l (du kan se den træ-bageform, jeg bruger, lige her)

Sådan bager du et luftigt og groft toastbrød:
Lun mælken til det er lillefingervarmt. Kom mælk og gær i en skål og oplæs gæren. Kom mel, sukker og salt i og ælt dejen til den er sammenhængende. Tilsæt det bløde smør og alt dejen til den er samlet og ikke hænger ved brødet. Dejen skal ikke æltes så meget, da den skal have en tæt krumme. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.

Smør din bageform med smør. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Form dejen – du kan se i videoen nedenfor, hvordan du former dejen til toastbrødet. Kom brødet i formen og kom et låg over dejen, som også må komme med i ovnen. Lad dejen hæve yderligere 1 time eller så længe det er nødvendigt for, at dejen næsten når kanten af formen. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Sæt toastbrødet i ovnen og kom noget tungt oven på låget, så brødet ikke kan hæve ud af formen. Jeg bruger et ildfastfad. Bag dit toastbrød i 45 minutter. Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en rist.

toastbroed_4toastbroed_1

Groft toastbrød: sådan folder du dejen
00:00
--
/
--
Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK