Hjemmebagte bagels med surdej

2

Bagels er det perfekte bagværk til store, mættende sandwich. Bagels kan også sagtens bages med surdej og groft mel. Det giver dem bare endnu mere smag, og så mætter de meget mere. Hjemmebagte surdejsbagels er faktisk et af de brød, som jeg synes der er nemmeste at bage. Dejen er ikke særlig våd, og derfor kan den nemt arbejdes med og formes. Har du en udflugt i kalenderen, så kan jeg virkelig anbefale dig at bage dine egne bagels. De laver den bedste sandwich!

10 store bagels
Det skal du bruge:

Fordej:

Bageldej:

  • 750 g hvedemel
  • 110 g fuldkornshvedemel
  • 22 g fuldkorns rugmel
  • 25 g maltmel
  • 435 g fordej
  • 400 g vand
  • 16 g salt

Sådan bager du grove og sprøde surdejs bagels:

Dag 1: Rør alle ingredienserne til fordejen sammen 12-16 timer før, at du vil lave bageldejen. Lad fordejen stå i en tætlukket beholder ved stuetemperatur.

Dag 2: Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen. Jeg brugte min røremaskine. Først æltes dejen ved helt lav hastighed indtil, at dejen har samlet sig til en tør klump. Skru op på medium-høj hastighed og ælt dejen i ca. 8 minutter til den er samlet, glat og smidig. Lad dejen hæve i skålen i 1,5 time.

Del dejen i 10 stykker á 175 gram. Form det til små kugler. Lad dejkuglerne hvile tildækket i 30-40 minutter. Nu prikkes der et hul i midten af dejkuglerne hele vejen igennem med en finger. Udvid hullet til dejen er formet som en bagel. Kom dine bagels på en plade beklædt med bagepapir. Dæk dine bagels med husholdningsfilm og stil dem til i hævning i køleskabet i 10-18 timer.

Dag 3: Find en stor gryde frem og fyld den med 100 % vand og 1 % bagepulver. Fx 2 liter vand og 2 gram bagepulver. Lad vandet komme i kog og skru ned så vandet simrer. Kog dine bagels direkte fra køleskabet i 30-60 sekunder. Rør rundt så dine bagels er dækket af vand. Kom de kogte bagels på et stykke bagepapir og drys dem med ønsket topping, mens de stadig er fugtige. Dine bagels skal bages lige efter kogning, da de ellers når at tørre op og sprækker under bagning. Bag dine bagels i en forvarmet ovn (gerne på en bagesten) på 220 grader i ca. 20-30 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Tip: De her bagels er store! Hvis du ønsker dem mindre, så de passer til et barns madpakke, så kan du justere dem til 100 g pr. stk. Husk at bage dem i kortere tid.

bagel_5 bagel_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK