Hjemmebagte fuldkorns vaniljekiks

3

Kiks – sprøde, knasende og med en god smag af smør. Det er sådan en kiks, jeg bedst kan lide. Tilføj smagen af fuldkorn, og så er jeg tæt på lykkelig. De her kiks gør mig mere end glad. De smager så godt! Jeg synes, at kiks passer så godt til mange ting. Tapas, ostebord, dessert, eftermiddagssnack. Men ligeså vild jeg er med kiks, ligeså træt er jeg af alle de knap så lækre ingredienser, som oftest findes i kiks. Jeg foretrækker, hvis en kiks er bagt på smør og gode ingredienser. Så smager de bedst og gør mig allermest glad.

De her vaniljekiks er netop bagt med smør og gode ingredienser. Mel af en god kvalitet, fuldkornsmel, der giver masser af smag og bid til kiksen, og en stor, flot vaniljestang, der både giver kiksen den dejligste smag, men også pynter med sine små, fine vaniljekorn. Jeg er vild med dem! Hjemmebagte kiks er nemme at lave, og så smager de altså så meget bedre, end dem man kan købe.

Kiksene er fuldstændig fantastiske i en hjemmelavet kiksekage. Opskriften på kiksekage med hjemmebagte vaniljekiks finder du her, og jeg lover – den fåes ikke bedre!

15-20 stk.
Det skal du bruge:

 • 100 g hvedemel
 • 100 g groft speltmel eller hvedemel
 • 100 g koldt smør
 • 1 stang vanilje
 • 80 g rørsukker
 • ½ tsk. bagepulver
 • 1 nip salt
 • 4-5 tsk. vand

Sådan bager du sprøde vaniljekiks:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom mel og smør i en skål. Smuldre det sammen til det ligner grov rasp. Flæk vaniljestangen og pres vaniljekornene sammen med 1 spsk. rørsukker, så kornene skilles. Kom sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt i smør/melblandingen og rør det sammen – det gøres nemmest med hånden. Kom vand i og saml kiksedejen. Kom dejen ud på bordet og rul det ud til ca. 4-5 mm tykkelse. Skær kiksedejen ud i firkanter i ønsket størrelse. Kanterne ruller du sammen igen og ruller ud på ny – fortsæt sådan til alt dejen er brugt og lavet til kiks. Kiksene kommes på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag kiksene i anden øverste og nederste rille i ovnen (jeg bager 2 plader af gangen) i ca. 12-15 minutter til kiksene er gyldne i kanten. Lad vaniljekiksene afkøle i få minutter på bagepladen før, at de føres over på en rist for at køle helt af. Opbevar i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Lotte Bøjler

  Det var dog nogle ualmindelige skønne kiks……har lige bagt dem til mine to børnebørn kommer i eftermiddag. Så må vi se om der er nogle tilbage😉

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Bedste tips til kaffe, kage og klapvogn i Berlin
20. februar 2018
Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder
9. februar 2018
Semlor – hjemmebagte svenske fastelavnsboller med luksusfyld
31. januar 2018
Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017

FACEBOOK