Hjemmebagte kanelsnurrer – de bedste af slagsen

2

Udover at kanelsnurrer bare smager fantastiske, så synes jeg simpelthen, at det er sådant et fint bagværk. Det snoede udseende er så flot, men det gør også noget godt rent smagsmæssigt. Masser af sprøde kanter og karamelliseret remonce. Og så er de sjove at sno – særligt hvis du tager børnene med i køkkenet. Jeg bagte en stor portion og kom dem i fryseren inden, at de blev bagt. Jeg kan fortælle, at sådan nogle lækre hjemmebagte kanelsnurrer er farlige at have i fryseren. Det lå der i hvert fald ikke ret længe… Nyd en friskbagt kanelsnurre med masser af kanelremonce til morgenbordet, til eftermiddagskaffen eller glæd venner og familier, når der inviteres til fødselsdag. Jeg har endnu ikke mødt én, der ikke elsker en lun kanelsnurre.

10-12 stk.
Det skal du bruge:

Dej

 • 2,5 dl mælk
 • 25 g gær
 • 1 æg
 • 500g hvedemel
 • 50 g sukker
 • 5 g havsalt
 • 10 g stødt kardemomme
 • 80 g smør
 • Fyld
 • 100g blødt smør
 • 100g rørsukker
 • 50g revet marcipan (kan udelades)
 • 10 g stødt kanel
 • 1 æg til at pensle med

Sådan bager du snaskede og lækre kanelsnurrer:
Kom mælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt alle de resterende ingredienser undtagen smørret. Ælt den ved lav hastighed først. Når dejen er samlet kommes smørret i og dejen æltes ved høj hastighed til den er samlet, glat og skinnende. Æltningen tager ca. 10 minutter. Lad dejen hæve 1,5 time ved stuetemperatur med et klæde over. Mens dejen hæves laves fyldet. Pisk alle ingredienserne sammen.

Efter hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen til et rektangel. Smør fyldet over hele dejen. Fold en tredjedel af dejen ind og fold efter den sidste tredjedel over, så der nu er tre lag. Du kan se her hvordan. Rul dejen ud til et rektangel igen. Skær dejen i 1,5 cm strimler. Hver strimmel drejes, så der bliver 6-7 snoninger. Sno dejstrimlen omkring din tommel- og pegefinger. Hiv enden af dejstrimlen ned i hullet, der er skabt, når dejen snoes om dine fingre. Kom den færdigsnoet kanelsnurre på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lad kanelsnurrerne efterhæve, mens ovnen varmer op. Pisk et æg sammen og pensel kanelsnurrerne. Bag dem i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Tip: Bag bare en stor portion – kanelsnurrer er velegnet til at blive frosset ned. Frys kanelsnurrerne ned inden efterhævning og bagning. Kanelsnurrerne kan enten tøes op natten over i køleskabet eller bages direkte fra frost.

Kanelsnurrer_5Kanelsnurrer_1 Kanelsnurrer_2  Kanelsnurrer_8

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. […] Hjemmebagte kanelsnurrer er en klassiker! Den søde bolle, med en sprød skorpe og dejlig smag af kanel. Jeg er vild med det. Men jeg er mindst ligeså vild med de her søde vaniljesnurrer med skøn remonce. Den perfekte eftermiddagsbolle til en hyggelig kop kaffe. Snurrerne er snoet på en lidt anderledes måde, end den klassiske kanelsnurrer, og jeg synes, at de bliver så fine. Dejen er fyldt med små vaniljeprikker og proppet med remonce, som bare gør vaniljesnurreren helt fantastisk. Bag vaniljesnurreren til en hyggelig morgenmad, brunch eller eftermiddag. Den passer til det hele. […]

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK