Hjemmebagte pølsehorn

1

I sommerferien har jeg haft besøg af min yndlings fireårige. Og det kræver hygge, leg og hjemmebag. Derfor bestemte vi, at vi ville bage pølsehorn, så vi kunne spise frokost på stranden. Pølsehorn er nemme at bage selv, og børnene kan sagtens hjælpe til. Vi bagte vores med hvedemel og rugmel, så de blev grove og fulde af smag. Pølsehornene vakte stor glæde, og så smagte de bare meget bedre, når de blev spist på et tæppe på stranden.

16 stk.
Det skal du bruge:

  • 2 dl mælk – jeg brugte skummetmælk.
  • 30g smør
  • 2 tsk. rørsukker
  • 35g økologisk gær (hvis det er konventionelt gær, så skal du bruge 45g)
  • 2 spsk. skyr (yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt kan også sagtens bruges)
  • 250g hvedemel
  • 150g rugmel
  • 10g salt
  • 8 pølser
  • 1 æg til pensling


Sådan bager du pølsehorn:

Lun mælken og smørret i en gryde til det er lillefingervarmt. Kom det op i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel, salt, sukker og skyr. Ælt det hele godt sammen i hånden eller på en røremaskine til dejen er glat. Lad det hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter. Skær pølserne i halve i mens. Del dejen i to portioner og rul dem ud i en cirkel til dejen har den tykkelse, som du ønsker (min var ca. 3-5mm). Skær dejen ud i 8 lige store trekanter og kom en pølse på hver trekant. Rul dem stramt ind i dejen og læg dem på en beklædt bageplade med lukningen nedad. Lad pølsehornene hæve tildækket i ca. 30 minutter. Pisk et æg sammen og pensel pølsehornene. Bag dem i ca. 25-30 minutter på 200grader. Køl af og nyd.

Tip: lav en stor portion, når du er i gang. Pølsehornene kan sagtens holde sig 3 måneder i fryseren.

Poelsehorn-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017

FACEBOOK