Hjemmelavede granolabars

0

Om eftermiddagen melder lysten sig til noget hyggeligt og lækkert at spise hos mig. Derfor er jeg ret så begejstret for at have en portion hjemmelavet granolabars til at stå i køleskabet. De smager fantastisk og indeholder masser af kostfibre, sunde fedtsyrer og protein. Den primære ingrediens i mine sunde mueslibarer er poppede quinoa og hirse. De gør granolabarerne sprøde og lækre. Derudover kan du bruge de nødder og kerner, som du har på lager. Granolabars er perfekte til madpakken som et lækkert og mættende mellemmåltid. I min næste portion har jeg planer om at komme mørk chokolade i – dét kunne være ret så lækkert.

Ca. 10-12 stk.
Det skal du bruge til at lave granolabars:

  • 80g poppet quinoa (læs her hvordan du gør – det er meget nemt)
  • 40g poppet hirse (samme metode som quinoa)
  • 50g cashewnødder
  • 50g hasselnødder
  • 50g mandler
  • 30g græskarkerner
  • 30g grovvalsede havregryn
  • 30g tørrede tranebær
  • 1 knsp. salt
  • 25g kokosolie eller smør
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. peanutbutter (kan udelades)

Sådan laver du sunde og gode granolabars:
Tænd ovnen på 170grader varmludt. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Smelt honning, kokosolie og peanutbutter sammen i en gryde over lav varme. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Bland det sammen med de tørre ingredienser. For en firkantet form 15x20cm med bagepair. Kom massen her. Tryk granolabar-massen rigtigt godt sammen. Bag i ovnen i 10-15 minutter til de er let gyldne. Lad granolabarerne køle helt af og stil dem i køleskabet inden, at du skærer dem ud. Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.

Granolabar_6Granolabar_4 Granolabar_9

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017

FACEBOOK