Hjemmelavede romkugler

3

Jeg indrømmer det gerne. Jeg har en tendens til, at når jeg bager kage, så bager jeg meget kage! Derfor ender jeg ofte med kagerester, og får at undgå at spise kage hver dag i en hel uge, så fryser jeg ofte kageresterne ned. Heldigvis kan kagerester altid bruges til at lave én af mine favorit kager – romkuglen. Eller trøfler. Jeg kalder dem både det ene og det andet, og jeg ved faktisk ikke, om der er forskel på romkugler og trøfler, eller om det bare er to forskellige navne for præcis det samme? Er der mon nogle af Jer, der ved det?

Hjemmelavede romkugler er supernemme at lave selv. Denne gang brugte jeg chokoladekage, men hvis du har wienerbrød eller en anden lys kage i overskud, så kan du også sagtens bruge det. Så skal du bare tilsætte kakaopulver til dejen. Romkuglerne er svampede, søde og helt perfekte. Jeg har rullet mine romkugler i hakkede mandler og kokos, da jeg ikke er så tosset med det farvestrålende tivolikrymmel. Heldigvis kan du selv vælge din favorit krymmel.

Ca. 15 mellemstore romkugler
Det skal du bruge:

  • 700g chokoladekage (eller wienerbrød + kakaopulver)
  • 75g marcipan
  • 100g marmelade (jeg brugte solbær- og jordbær, men hindbærmarmelade er også rigtig godt)
  • 1-1,5 spsk. romessens
  • Hakkede mandler og kokosmel

Sådan laver du hjemmelavede romkugler:
Kom alle ingredienserne sammen og blend det til en homogen masse. Jeg brugte en stavblender, men du kan også bruge hænderne. Smag dejen til, om dejen skal være sødere eller skal smage mere af romessens. Rul dejen til romkugler i din ønskede størrelse og rul dem herefter i din favorit krymmel. Opbevar romkuglerne på køl til de skal serveres.

Tip: du kan sagtens lave romkugledejen dagen eller et par dage før servering. Vent med at trille dejen til kugler og vende dem i krymmel til de skal serveres.

Romkugler_3 Romkugler_11

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017

FACEBOOK