Hjemmelavet chokoladesmør

1

Når der skal hygges og forkæles ved weekendens morgenbord, så er noget af det skønneste en hjemmelavet, chokoladefyldig chokoladesmør fyldt med hasselnøddestykker. Det smager fantastisk, og så er det faktisk rigtigt nemt at lave hjemmelavet nutella selv. Den hjemmelavet version smager af chokolade og hasselnødder, og så er det bare så meget bedre end den kedelige købe nutella. Lav den til dig selv og dine nærmeste, eller brug det som en lille hyggelig gave til dem, du holder af.

Det skal du bruge:

  • 65g hasselnødder
  • 100g mørk chokolade, jeg brugte 75 %
  • 125g lys chokolade
  • 2 dl fløde
  • ½ dl skummetmælk
  • 40g saltet smør


Sådan laver du dit eget chokoladesmør:

Kom hasselnødderne på en bageplade og rist dem i ovnen på 200grader i ca. 5 minutter. Hold øje med dem! Lad dem køle af og gnid skallen af dem. Blend dem til en groft mel. Hak chokoladen i mindre stykker og kom det i en skål. Kom fløden og mælken i en gryde og varm det op til det koger. Skær smørret i mindre stykker. Når fløde/mælken koger, kommes halvdelen over chokoladen. Rør rundt til du har en homogen masse. Tilsæt resten af fløden/mælken og kom smørret i lidt af gangen. Når det er rørt sammen, så tilsættes hasselnøddemelet. Rør det hele sammen og kom chokoladesmørret på skoldet glas. Opbevar på køl og nyd det inden for 3 uger.

chokoladesmor-1

Chokoladesmoer-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017
Laksesnurrer med rørt feta og pesto
13. november 2017
Rå rødbedesalat med feta, mynte og ristede solsikkekerner
7. november 2017
Squashkage med hvid chokolade cheese frosting
4. november 2017

FACEBOOK