Hjemmelavet fuldkorns tortillas

0

Tortillas er en favorit herhjemme. Det er en perfekt tøm-køleskabet ret, hvor de sidste grøntsager kan bruges i enten den krydrede kødsovs eller rå i tortillaen. Derudover er tortillas et sikkert hit hos børn – det er hyggeligt at spise pandekager til aftensmad og selv kunne vælge fyldet. Oftest indeholder vores tortillas en kødsovs med masser af hvidløg, chili, spidskommen og bønner. Rester af Chili Con Carne er for eksempel helt perfekt til. Guacamole hører sig også til, og så kommer vi bare de grøntsager i, som køleskabet byder på. De hjemmelavet fuldkorns tortillas er bare så meget lækre, end dem man køber. Her slipper du for mærkelige tilsætningsstoffer, samtidig med at de smager meget, meget bedre. De er supernemme at lave selv.

Ca. 10 stk.
Det skal du bruge:

  • 150g rugmel
  • 250g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. salt
  • 75g smør
  • 2 dl varmt vand

Sådan gør du:
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Skær smørret ud i mindre stykker og bland det sammen med de tørre ingredienser. Smørret skal fordeles i de tørre ingredienser – det gøres nemmest med fingrene. Tilsæt det varme vand lidt af gangen, samtidig med at dejen æltes sammen i skålen. Dejen vil være klistret. Når alt vandet er tilsat og dejen er samlet, formes der 12 kugler af ca. 60g. Lad dejkuglerne hvile i 10-15 minutter under et klæde på køkkenbordet. Rul herefter hver kugler til en tynd tortilla. Varm en tør pande – den skal være så varm som muligt, og steg dine tortillas ca. 20 sekunder på hver side til de er gyldne. Server med det samme.

Tip: hjemmelavet tortillas kan sagtens fryses ned. Frys dem med et stykke mellemlægningspapir mellem hver – så er de nemme at tage op og forberede en nem aftensmad eller madpakke med.

Tortilla_2 Tortilla_3 Tortilla_6

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK