Hjemmelavet humus

2

Humus er nemt og hurtigt at lave selv. Og så synes jeg personligt, at den hjemmelavede version slår de købte udgave med flere længder. Jeg har altid udblødte kikærter i fryseren. Så er det altid nemt at lave humus, falafler og mange andre lækre retter med kikærter. Og så er det også langt billigere at udbløde og koge sine kikærter selv frem for at købe dem på dåse. Jeg har forsøgt at skrive opskriften ned på min hjemmelavede humus, da jeg ofte bare laver den ved at smage mig frem. Så det opfordre jeg også dig til at gøre – smag din humus til, så den kommer til at være præcis, som du kan lide den. Brug din humus i tortillas, pitabrød, sandwich eller som dyppelse til grøntsagsstave.

Det skal du bruge:

  • 200g udblødte kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. tahin
  • 1-2 tsk. stødt spidskommen
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • Vand til du opnår den ønskede konsistens – jeg bruger lidt af det, som kikærterne koges i.
  • Salt og peber


Sådan laver du en hjemmelavet humus:

Kog kikærterne i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Smag på en af dem, og sikre dig, at de er bløde. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en homogen masse. Kom vand i løbende til den ønskede konsistens opnås. Brug opskriften som en guide og smag din humus til.

Humus-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017
Bløde speltboller med frø og kerner
10. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK