Hjemmelavet hyldeblomstsaft

2

Hyldeblomsten er endelig sprunget ordentligt ud i skove og på marker. Og det er med at skynde sig, for hyldeblomsterne holder ikke længe. Det er en tradition i min familie, at der hvert år laves store mængder hjemmelavet hyldeblomstsaft. Det smager bare så godt, og så har man kun chancen én gang om året, så det er med at udnytte og bruge af naturens skønne spisekammer. Vi laver som sagt altid en helt masse saft, og så kommer vi det i fryseren i ½-1 liters flasker. Så kan en ny flaske tøes op, når man har tømt flasken i køleskabet. Det kunne også være en ide, at fryse noget af hyldeblomstsaften ned i isterningsposer – så kan du hurtigt lave dig et lækkert, koldt glas hyldeblomstsaft. Opskriften er nem og kræver ikke det store arbejde.

Det skal du bruge til 1,5 liter hjemmelavet hyldeblomstsaft:

  • 30 skærme hyldeblomst
  • 500g rørsukker
  • 2 spsk. citronsyre
  • 2 økologiske citroner

1,5l vand


Sådan laver du hjemmelavet hyldeblomstsaft:

Pluk hyldeblomsten på marker eller i skoven – brug ikke nogle, der står for tæt på trafikeret veje. Skyl dem kort i koldt vand for at fjerne dyr og skidt. Klip så meget af stænglen af som muligt, da de indeholder bitterstoffer. Kom hyldeblomsterne i en skål. Kog vandet og hæld det over sukkeret i en anden skål – rør til sukkeret er opløst. Skær citronen i skiver og kom dem oven på hyldeblomsterne. Drys citronsyren over og tilsæt sukkervandet. Rør lidt rundt i hyldeblomstsaften. Stil den på køl og lad den trække i 3-4 dage.

Når hyldeblomstsaften har trukket i den tid, du ønsker, så sies den i en meget fin si eller gennem et klæde. Kom hyldeblomstsaften på helt rene flasker, der evt. er skyllet med lidt atamon. Hvis du har lavet en stor portion, så kom nogle af flaskerne i fryseren, så de kan holde sig, til de skal bruges. Nyd det blandet op med koldt vand og isterninger.

hyldeblomst-1

Hyldeblomstsaft-fb

Hyldeblomstsaft-2

Hyldeblomstsaft-5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017
Laksesnurrer med rørt feta og pesto
13. november 2017
Rå rødbedesalat med feta, mynte og ristede solsikkekerner
7. november 2017
Squashkage med hvid chokolade cheese frosting
4. november 2017

FACEBOOK